NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Nepečené cukroví Recept na nepečený vánoční hit. Domácí kokosový kmen v tříbarevném kabátě.
Recept na nepečený vánoční hit. Domácí kokosový kmen v tříbarevném kabátě.
Recept na nepečený vánoční hit. Domácí kokosový kmen v tříbarevném kabátě.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Dezert, který kombinuje bohaté kokosové aroma s jemnou sladkostí. Tento dezert se vyznačuje svým charakteristickým tříbarevným vzhledem, díky čemuž je atraktivním a dekorativním doplňkem svátečního stolu. Jeho jednoduchost a flexibilita při přípravě, spolu s možností přizpůsobení podle osobních preferencí, dělají z něj oblíbenou volbu pro různé příležitosti, zejména během vánočního období​

Petra H Petra H    ·   3.12.2023

Recept na nepečený vánoční hit. Domácí kokosový kmen v tříbarevném kabátě.

Dezert, který kombinuje bohaté kokosové aroma s jemnou sladkostí. Tento dezert se vyznačuje svým charakteristickým tříbarevným vzhledem, díky čemuž je atraktivním a dekorativním doplňkem svátečního stolu. Jeho jednoduchost a flexibilita při přípravě, spolu s možností přizpůsobení podle osobních preferencí, dělají z něj oblíbenou volbu pro různé příležitosti, zejména během vánočního období​

25 min
Čas přípravy
Suroviny

Budeme potřebovat:

600 g
kokos
200 g
moučkový cukr
250 g
sušené mléko
300 ml
horké mléko

Dále budeme potřebovat:

1 lžíce
kakao
2 lžíce
rum
podle potřeby
červené potravinářské barvivo
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
  1. Mícháme kokos, moučkový cukr a sušené mléko v misce, dokud nezískáme rovnoměrně spojenou sypkou směs, kterou poté přidáme do nádoby s horkým mlékem.
  2. Po důkladném promíchání ingrediencí vznikne jednotná směs. Tuto směs rozdělíme na tři rovné části. První část ponecháme v její původní barvě, k druhé přimícháme kakao a rum pro chuť a barvu, a třetí část obarvíme několika kapkami červeného potravinářského barviva, čímž získáme tříbarevný efekt.
  3. Z připravených barevných kousků tvoříme tenké válečky, které pak klademe vedle sebe. Pomocí alobalu tyto válečky pevně stlačíme dohromady, aby vytvořily jeden spojený tvar.
  4. Hotový váleček zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie a umístíme jej do lednice, kde necháme, aby dobře ztuhl. Po ztuhnutí dezert nakrájíme na plátky o tloušťce přibližně půl centimetru.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář