NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Šuhajdy Recept na šuhajdy z bramborového škrobu z roku 1988.
Recept na šuhajdy z bramborového škrobu z roku 1988.
Recept na šuhajdy z bramborového škrobu z roku 1988.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Vyzkoušela jsem s dostatečným předstihem recept ze staré kuchařky z roku 1988. Řeknu vám, že byl docela jednoduchý. Nejprve mi přišlo, že tyto šuhajdy budou chuťově nevýrazné, ale po ochutnání jsem změnila názor. Jsou velmi jemné, na jazyku se rozplývají a rozinky jsou šťavnaté. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   9.11.2024

Recept na šuhajdy z bramborového škrobu z roku 1988.

Vyzkoušela jsem s dostatečným předstihem recept ze staré kuchařky z roku 1988. Řeknu vám, že byl docela jednoduchý. Nejprve mi přišlo, že tyto šuhajdy budou chuťově nevýrazné, ale po ochutnání jsem změnila názor. Jsou velmi jemné, na jazyku se rozplývají a rozinky jsou šťavnaté. Autor: Karambola

15 min
Čas přípravy
5 min
Čas vaření
Suroviny
250 g
moučkový cukr
200 ml
mléko
2 lžíce
kakao
3 lžíce
bramborový škrob
250 g
máslo
50 g
rozinky
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
5 min
Čas vaření

Recept na tyto šuhajdy je sice starý, ale to nic nemění na tom, že je výborný. Hned jsem si ho musela uložit a určitě ho budu péct spolu s dalším vánočním pečivem i příští rok.

  1. Mléko, moučkový cukr, kakao a bramborový škrob dáme do hrnce a uvaříme hustou kaši. Necháme chvíli vychladnout a následně přidáme máslo, které mícháním zapracujeme do hmoty. Do té následně přidáme i rozinky.
  2. Hmotu navrstvíme do košíčků, vrch ozdobíme polovinou ořechu a necháme důkladně zatuhnout.

Hotové šuhajdy můžeme rovnou podávat nebo je uložíme do nádoby s víkem a skladujeme spolu s ostatním nepečeným cukrovím v chladu a temnu.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář