NejRecept.cz Dezerty Koláče Recept na tradiční oblíž prst. Jeden z nejlepších krémových zákusků.
Recept na tradiční oblíž prst. Jeden z nejlepších krémových zákusků.
Recept na tradiční oblíž prst. Jeden z nejlepších krémových zákusků.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Valeria B.

Zákusek Oblíž prst jsem dosud připravovala pouze s čokoládovou polevou nahoře. Dnes jsem recepturu změnila a vyzkoušela jsem ho jen posypat strouhanou čokoládou. Krájel se tak mnohem lépe, i když už jsem měla super trik jak to nakrájet bez popraskání polevy. Vánoce byly ve sladkém krémovém stylu co se týče zákusků. Autor: Valeria B.

NejLucka NejLucka    ·   5.1.2024

Recept na tradiční oblíž prst. Jeden z nejlepších krémových zákusků.

Zákusek Oblíž prst jsem dosud připravovala pouze s čokoládovou polevou nahoře. Dnes jsem recepturu změnila a vyzkoušela jsem ho jen posypat strouhanou čokoládou. Krájel se tak mnohem lépe, i když už jsem měla super trik jak to nakrájet bez popraskání polevy. Vánoce byly ve sladkém krémovém stylu co se týče zákusků. Autor: Valeria B.

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

8 ks
vejce
6 lžic
krystalový cukr
4 lžíce
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
4 lžíce (prosété)
kakao

Krém 1:

8 ks
žloutek
250 g
moučkový cukr
3 bal.
vanilkový cukr
500 g
máslo

Krém 2:

8 ks
bílek
500 g
krystalový cukr

Dále:

1 sklenice
rybízový džem
na vrch
strouhaná čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Kakao prosévám přes jemné síto. Upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20 minut – sledujeme. Pečeme na pečícím papíru na klasickém velkém plechu.
  2. Žloutky, cukr a vanilku mícháme nad párou do husta a po vychladnutí přidáme máslo a šleháme do hladkého krému.
  3. Bílky s cukrem vyšleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí - sledujeme, dokud nebude hmota lesklá.
  4. Na upečené těsto naneseme rybízový džem, naneseme krém 1 a pak krém 2. Uhladíme a vrch posypeme strouhanou čokoládou.
  5. Necháme pořádně zachladit. Krájíme ostrým nožem, který za každým řezem otřeme utěrkou a namočíme do horké vody.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář