NejRecept.cz Dezerty Koláče Moravské koláče Můj recept na nejlepší kynuté moravské koláče s makovou náplní
Můj recept na nejlepší kynuté moravské koláče s makovou náplní
Můj recept na nejlepší kynuté moravské koláče s makovou náplní
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   25.4.2024

Můj recept na nejlepší kynuté moravské koláče s makovou náplní

Těsto jemné jako pavučinka a v kombinaci s ořechovou, makovou nebo tvarohovou náplní to je nebíčko v tlamičce. Já jsem je naplnila pouze makovou náplní, ale zvyknu ještě kombinovat mák povidla nebo mák tvaroh. Kdo má co rád, samozřejmě. Autor: Jana Pacnerová

95 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
100 g
krystalový cukr
2 ks
žloutek
50 g
vepřové sádlo
50 g
máslo
špetka
sůl
trochu
mléko

Kvásek:

1 kostka
droždí
2 lžíce
krystalový cukr
250 ml
mléko
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve si připravíme kvásek. V mírně ohřátém mléce si rozpustíme cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. K ostatním surovinám přidáme kvásek, vypracujeme nelepivé těsto, které necháme kynout na teplém místě.
  3. Vykynuté těsto rozválíme, vytvarujeme koláče, které dáme na plech, uděláme důlek, naplníme, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mandlemi a pečeme na 180 stupňů asi 30 minut - sledujeme.
  4. Plnila jsem makovou náplní - mák, mléko, cukr. Vrch jsem ještě posypala mandlovými lupínky.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář