Připravíme si suroviny. Vajíčka vyšleháme do pěny, přidáme cukr a znovu šleháme, dokud nedostaneme nadýchanou pěnu.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Když máme čokoládu rozpuštěnou, přidáme máslo a mícháním spojíme.
Rozpuštěnou čokoládu pomalým proudem přiléváme do ušlehané pěny z vajíček a metličkou šleháme.
Přidáme hladkou mouku a vymícháme do hladka.
Připravíme si formičky, které vymažeme máslem a vysypeme kakaem. Navrstvíme těsto do formiček a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů 7 - 12 minut (závisí to na velikosti formiček). Upečený čokoládový fondant vyjmeme z trouby a necháme 3 minuty chladnout ve formičkách.
Vyjmeme z formiček a na talíři ozdobíme podle vlastní fantazie, například posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme jahodami. Po rozkrojení vnitřek krásné teče.