Připravíme si kulatou formu na pečení. Dno vyložíme pečícím papírem.
V mixéru rozmixujeme sušenky na jemný prášek. Přidáme rozpuštěné máslo a zpracujeme sypkou hmotu, kterou navrstvíme na dno formy. Odložíme do lednice na 30 minut.
Broskve nakrájíme na měsíčky a umístíme je na základ. Tvaroh utřeme s vajíčky, přidáme likér, salko, pudinkový prášek, vnitřek vanilkového lusku, moučkový cukr a citronovou šťávu. Takto připravenou nádivku opatrně nalijeme na broskve a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 15 minut. Po 15 minutách teplotu snížíme na 140 stupňů a pečeme dalších 50 minut. Upečený cheesecake vyjmeme a necháme zcela vychladnout.
Broskve rozmixujeme na kaši, přidáme vajíčka a žloutky, přidáme cukr, citronovou šťávu a med nebo sirup. Vaříme na mírném ohni. Když hmota vře, přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky a smícháme s tvarohem. Šlehačkovou hmotu spolu s broskvovou hmotou spojíme a navrstvíme na tvarohovou vrstvu.
Ozdobíme nakrájenými broskvemi a mátou. Dobrou chuť!