NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vděčná znojemská omáčka s rýží a vepřovým masem
Vděčná znojemská omáčka s rýží a vepřovým masem
Recept Vděčná znojemská omáčka s rýží a vepřovým masem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Moucková Pavlina Moucková Pavlina    ·   16.4.2024

Vděčná znojemská omáčka s rýží a vepřovým masem

Vepřové plecko je tak vděčné. K tomu jako příloha rýže. Znojemská omáčka s rýží je klasické české jídlo s hovězím nebo vepřovým masem a okurkami, které má trochu pikantní chuť. Omáčka se podává s rýží, která dobře saje všechny chutě. Tento pokrm je skvělý na oběd nebo večeři a připravíte ho bez velké námahy. Je to chutné a syté jídlo, které si rychle zamilujete. Autor: Pavlína M.

30 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny
dle potřeby
vepřové plecko
1 ks
cibule
trochu
sádlo
trochu
hladká mouka
dle chuti
hořčice
dle chuti
sůl
dle chuti
pepř
trochu
voda
dle chuti
okurky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Plecko nakrájíme na kostky, cibuli také. Cibuli osmahneme na sádle, poprášíme moukou a necháme zatáhnout. 
  2. Přídáme hořčici, sůl, pepř, zalijeme vodou a dusíme do měkka. 
  3. Okurky dávám před dovařením,aby nebyly rozmblemcané, ochutit případně lákem z okurek.
  4. Rýže je dušená v pečence.

Tento recept na znojemskou omáčku s rýží je jednoduchý, ale jeho výsledek je bohatý na chuť a skvěle se hodí na rodinné obědy či večeře.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář