NejRecept.cz Dezerty Muffiny a Cupcakes Red velvet cupcakes s limetkovým krémem
Red velvet cupcakes s limetkovým krémem
Recept Red velvet cupcakes s limetkovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Víkendové pečení

Zpříjemněte si dnešní zamračený den něčím sladkým :)

NejLucka NejLucka    ·   14.4.2016

Red velvet cupcakes s limetkovým krémem

Zpříjemněte si dnešní zamračený den něčím sladkým :)

Suroviny

Na 12 ks cupcakes si připravte:

125 g
hladké mouky
1/4 lžičky
prášku do pečiva
1/4 lžičky
soli
1 lžíce
(10 g) kakaa
120 ml
podmáslí
červená potravinářská barva
60 g
másla
150 g
cukru krupice
1 ks
velké vejce
1/2 lžičky
bílého vinného octa
1/2 lžičky
jedlé sody

Limetkový základ:

2 ks
žloutky
35 g
krupicového cukru
40 ml
limetkové šťávy
kůra z 1 limetky
20 g
másla

Limetkový krém:

250 g
mascarpone
limetkový základ - viz. výše
50 g
cukru krupice
200 g
smetany ke šlehání 35-40%
Postup receptu
Vytisknout
  1. Použila jsem hrnek o objemu 240 ml.
  2. Troubu si předehřejte na 170 stupňů, formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.  V misce smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva, sůl a kakao, nechte stranou. Do hrnku si odměřte podmáslí, přidejte červené barvivo a dobře promíchejte. 
    V jiné míse vyšlehejte změklé máslo společně s krupicovým cukrem, pak přidejte vejce a šlehejte do světlé nadýchané pěny. 
    Přidejte polovinu mouky s kakaem a ručním šlehačem na nízké otáčky zašlehejte, pak přilijte podmáslí a opět dobře zapracujte. Nakonec přidejte druhou polovinu moučné směsi a vše dobře prošlehejte. V malé misce nebo hrnku si smíchejte jedlou sodu a ocet, pozor vypění to, a pomocí stěrky rychle vmíchejte do těsta. Těsto rozdělte rovnoměrně do 12 košíčků a dejte péct do vyhřáté trouby. Možná se Vám bude zdát těsta málo, ale při pečení vyběhne. Pečte 18 - 20 minut, až jsou dortíky upečené. Nechte asi 10 minut vychladnout ve formě a pak je opatrně přendejte na chladicí mřížku. 
  3. Všechny suroviny kromě másla dejte do mísy a za občasného míchání zahřívejte ve vodní lázni do zhoustnutí. Krém začne pomalu houstnout, jakmile je teplota 75-76 stupňů, stáhněte z vodní lázně a vmíchejte máslo. Přelijte přes jemné sítko a dejte vychladit do lednice. Doporučuji připravit den předem a chladit přes noc.
  4. Mascarpone prošlehejte s cukrem a limetkovým základem do krémova. Přilijte smetanu a pokračujte ve šlehání až do pevného krému. Přendejte do sáčku se zdobící trubičkou a nastříkejte na cupcakes. 
  5. Ozdobte dle vlastní fantazie, já jsem použila pražené mandlové plátky, čerstvé maliny, limetku a kousek bílé čokolády. 

Zdroj: Víkendové pečení

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář