NejRecept.cz Dezerty Moučníky Řezy Bolero
Řezy Bolero
Recept Řezy Bolero
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   19.10.2016

Řezy Bolero

Višňová náplň, šlehačková vrstva = nebíčko v tlamičce. Fantastické bolero řezy. Zdobila jsem ještě šlehačkou a čokoládou. Autor: Petra H

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

6 ks
vajec
160 g
krupicového cukru
6 lžic
oleje
200 g
hladké mouky
2 PL
kakaa

Tvarohová náplń:

750 g
tvarohu
1 bal.
vanilkový cukr
2 lžíce
moučkového cukru

Višňová náplň:

1 ks
velký višňový kompot
500 ml
šťáva z kompotu dolitá vodou
4 lžíce
kukuřičného škrobu
cukr podle chuti

Pařížská šlehačka:

500 ml
rostlinné šlehačky
2 lžíce
kakaa
cukr podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Žloutky rozšleháme metličkou a zašleháme do bílků. Potom přimícháme olej a zlehka vmícháme hladkou mouku promíchanou s kakaem. Těsto dáme do vymazaného a moukou vysypaného plechu o velikosti 38x25 a upečeme.
  2. Všechny přísady na tvarohovou náplň vyšleháme a natřeme na vychladlý piškot.
  3. Do hrnce dáme pokrájené nebo rozmixované višně, přidáme cukr a zalijeme to višňovou šťávou s vodou, ve které rozmícháme škrob. To vše vaříme do zhoustnutí. Necháme trochu vychladnout a natřeme na tvarohovou náplň a necháme ztuhnout.
  4. Šlehačku vyšleháme s cukrem a potom zašleháme kakao. Natřeme na višňovou náplň. Zdobíme dle fantazie.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář