NejRecept.cz Dezerty Moučníky Řezy - Černá růže
Řezy - Černá růže
Recept Řezy - Černá růže
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Kvietok278

Roláda v tmavém cestě, plněná marmeládou s krémovou náplní a čokoládovou polevou. Jednoduchý a rychlý koláček s lahodnou chutí.

Kvietok278 Kvietok278    ·   3.11.2014

Řezy - Černá růže

Roláda v tmavém cestě, plněná marmeládou s krémovou náplní a čokoládovou polevou. Jednoduchý a rychlý koláček s lahodnou chutí.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Suroviny na roládu:

2 ks
vejce
40 g
kr.cukru
40 g
polohrubé mouky

Tmavé těsto:

2 ks
vejce
62,5 g
hery
60 g
moučkového cukru
10 g
kakaa
20 g
ořechů
1/2 bal.
prášku do pečiva
30 g
polohrubé mouky

Krém:

1/2 bal.
vanilkového pudinku
200 m
mléka
100 g
moučkového cukru
125 g
hery
150 g
marmelády

Poleva:

1 bal.
tmavá čokoláda
2 lžíce
oleje
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si suroviny. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme mouku, krátce promícháme.
  2. Těsto vylijeme na plech o rozměrech 32 cm x 23 cm vyložený pečícím papírem, dáme péct při teplotě 180 stupňů asi 10 minut.
  3. Z upečeného těsta stáhneme papír.
  4. Těsto na roládu dáme na čistý papír a stočíme jej nejprve z jedné a pak z druhé strany, necháme vychladnout.
  5. Na tmavé těsto si dáme vyšlehat máslo nebo heru s cukrem. Přidáme žloutky, bílky odložíme bokem. Přidáme směs mouky, ořechů, prášku do pečiva a kakaa.
  6. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Sníh přidáme k tmavému cestu a opatrně promícháme, odložíme bokem.
  7. Vychladlé těsto na roládu rozvineme, potřeme marmeládou. Stočíme nejprve z jedné pak z druhé strany. Rozřízneme na polovinu po délce. Rolády otočíme spojem dolů, aby se neotvírali.
  8. Rozřízneme na tolik částí, aby rolády vešly na plech, rovnoměrně uložíme a pomocí lžíce dáváme mezi rolády tmavé těsto, které je trochu hustší, ale takto je to správně. jsem použila plech o rozměrech 23 cm x 23 cm. Pečeme při 180 stupních asi 20 minut, před koncem pečení přikryjeme pečícím papírem, aby rolády velmi nestmavli.
  9. Mezi tím dáme polovinu mléka na oheň sevřít, v druhé polovině rozmícháme pudink.
  10. Máslo nebo heru vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý pudink.
  11. Vyšlehanou náplň natřeme na koláč.
  12. Polijeme čokoládovou polevou, dáme do ledničky, pak pokrájíme. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář