Řezy s bílkovou pěnou
Řezy jsou velmi jednoduché a zároveň i velmi chutné. U nás doma velmi oblíbené hlavně na Vánoce. Zákusek je ze tří vajec, není to až tak nákladné jako jiné zákusky s takovou bílou peřinkou, ve většině tyto zákusky skládají z 6-10 vajec, aby byl krásně vysoký. Upečené těsto je vláčné díky tuku a v kombinaci s kyselým džemem a sladkou bílkovou pěnou je to vynikající zákusek. Sníh za zapéká, tak nemusíte mít obavu ze syrových bílků. Autor: Blažka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
3 ksžloutky
200 gmoučkový cukr
150 gHera
1 bal.vanilkový cukr
1/2 bal.prášek do pečiva
250 mlmléka
250 gpolohrubá mouka
2 PLkakao
2 PLmleté vlašské ořechy
Pěna:
3 ksbílky
špetkasůl
150 gkr. cukr
1 PLsolamyl
oříšky na posypání
marmeláda na potření
- Těsto:
Žloutky vyšleháme s cukrem a Herou pokojové teploty do pěny, střídavě přidáváme vlažné mléko a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, dále zašleháme vanilkový cukr, kakao a zamícháme mleté ořechy. - Upečeme na plechu, vyloženém pečícím papírem. Plech rozměr 38x25 cm. Teplota 180 ° C 20 minut. Údaje jsou orientační. Ještě teplý plát potřeme silnější vrstvou rybízového džemu.
- Bílkový sníh:
Bílky vyšleháme se špetkou soli na hustou pěnu. Po lžících zašleháme cukr, dobře nahusto, nakonec zamícháme solamyl. - Pěnu natřeme na plát s džemem, posypeme drobnými sekanými ořechy a dáme "zaschnout" zpět do trouby na 150 ° C na cca 15 minut. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Blažena Sadovská
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tojáshabos szelet.
KOMENTÁŘE K RECEPTU