NejRecept.cz Dezerty Koláče Řezy s bílkovou pěnou
Řezy s bílkovou pěnou
Recept Řezy s bílkovou pěnou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Blažka

Řezy jsou velmi jednoduché a zároveň i velmi chutné. U nás doma velmi oblíbené hlavně na Vánoce. Zákusek je ze tří vajec, není to až tak nákladné jako jiné zákusky s takovou bílou peřinkou, ve většině tyto zákusky skládají z 6-10 vajec, aby byl krásně vysoký. Upečené těsto je vláčné díky tuku a v kombinaci s kyselým džemem a sladkou bílkovou pěnou je to vynikající zákusek. Sníh za zapéká, tak nemusíte mít obavu ze syrových bílků. Autor: Blažka

NejLucka NejLucka    ·   2.2.2017

Řezy s bílkovou pěnou

Řezy jsou velmi jednoduché a zároveň i velmi chutné. U nás doma velmi oblíbené hlavně na Vánoce. Zákusek je ze tří vajec, není to až tak nákladné jako jiné zákusky s takovou bílou peřinkou, ve většině tyto zákusky skládají z 6-10 vajec, aby byl krásně vysoký. Upečené těsto je vláčné díky tuku a v kombinaci s kyselým džemem a sladkou bílkovou pěnou je to vynikající zákusek. Sníh za zapéká, tak nemusíte mít obavu ze syrových bílků. Autor: Blažka

Suroviny

Těsto:

3 ks
žloutky
200 g
moučkový cukr
150 g
Hera
1 bal.
vanilkový cukr
1/2 bal.
prášek do pečiva
250 ml
mléka
250 g
polohrubá mouka
2 PL
kakao
2 PL
mleté vlašské ořechy

Pěna:

3 ks
bílky
špetka
sůl
150 g
kr. cukr
1 PL
solamyl
oříšky na posypání
marmeláda na potření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto:
    Žloutky vyšleháme s cukrem a Herou pokojové teploty do pěny, střídavě přidáváme vlažné mléko a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, dále zašleháme vanilkový cukr, kakao a zamícháme mleté ořechy.
  2. Upečeme na plechu, vyloženém pečícím papírem. Plech rozměr 38x25 cm. Teplota 180 ° C 20 minut. Údaje jsou orientační. Ještě teplý plát potřeme silnější vrstvou rybízového džemu.
  3. Bílkový sníh:
    Bílky vyšleháme se špetkou soli na hustou pěnu. Po lžících zašleháme cukr, dobře nahusto, nakonec zamícháme solamyl.
  4. Pěnu natřeme na plát s džemem, posypeme drobnými sekanými ořechy a dáme "zaschnout" zpět do trouby na 150 ° C na cca 15 minut. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Blažena Sadovská

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář