NejRecept.cz Dezerty Koláče Řezy s vaječným likérem (lžícový recept s fotopostupem)
Řezy s vaječným likérem (lžícový recept s fotopostupem)
Řezy s vaječným likérem (lžícový recept s fotopostupem)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Vyzkoušejte můj recept na řezy s vaječným likérem, který jsem zjednodušila pomocí lžic. Díky tomu je příprava mnohem jednodušší. Samozřejmostí je pak i skvělá chuť. Spojení nadýchaného těsta, lahodného krému a pařížské šlehačky je neodolatelné a nikdy s ním nic nezkazíte.

Karambola Karambola    ·   25.4.2025

Řezy s vaječným likérem (lžícový recept s fotopostupem)

Vyzkoušejte můj recept na řezy s vaječným likérem, který jsem zjednodušila pomocí lžic. Díky tomu je příprava mnohem jednodušší. Samozřejmostí je pak i skvělá chuť. Spojení nadýchaného těsta, lahodného krému a pařížské šlehačky je neodolatelné a nikdy s ním nic nezkazíte.

40 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Korpus:

5 ks
vejce
3 lžíce
krupicový cukr
2 lžíce
olej
2 lžíce
horká voda
5 lžic
polohrubá mouka
2 lžíce
kakao
1/2 bal.
prášek do pečiva

Krém:

750 ml
mléko
3 ks
Zlatý klas nebo vanilkový pudink
200 ml
vaječný likér
250 g
máslo
3 lžíce
moučkový cukr

Pařížská šlehačka:

2 kelímky
smetana ke šlehání
1 lžíce
cukr
2 lžíce
kakao
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Ať už nevíte, co upéct na oslavu nebo o víkendu, tyto řezy jsou sázkou na jistotu. Jejich příprava není ani zdaleka náročná – na kakaový piškot stačí nanést chutný krém z vaječného likéru a vše dozdobit pařížskou šlehačkou. Určitě vyzkoušejte.

  1. Bílky oddělíme od žloutků a začneme je šlehat. Jakmile si všimneme, že se tvoří sníh, postupně přisypáváme cukr.
  2. Do sněhu zapracujeme žloutky. Když jsou důkladně vyšlehané, přidáme ještě olej, vodu a mouku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva a kakaem.
  3. Hotové těsto vylijeme na plech a vložíme do trouby. Pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 10 minut.
  4. Krém: Během pečení těsta si připravíme krém. Nejdříve uvaříme hustý pudink. Ten následně odstavíme z ohně a vmícháme do něj vaječný likér. Když pudink vychladne, zašleháme do něj změklé máslo, nebo opačně - máslo vyšleháme a zašleháme po lžícich vychladlý pudink.
  5. Pařížská šlehačka: Všechny suroviny vyšleháme do tuhé šlehačky – do receptu je nejlepší použít 40 % smetanu.
  6. Na vychladlý korpus nejprve naneseme vychladlý pudink. Uhladíme a poté na něj naneseme pařížskou šlehačku.
  7. Povrch řezů ozdobíme nastrouhanou čokoládou a můžeme ho pokapat vaječným likérem.

Řezy uchovávejte na chladném místě – ideálně v lednici. A pokud byste si chtěli připravit jiné tříbarevné řezy, vyzkoušejte tyto se žloutkovým krémem, které chutnají jako zmrzlina.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář