Řezy s vaječným likérem

Jednoduché a hlavně rychle připravené. Pokud máte rádi vaječný likér, připravte si tyto nenáročné řezy. Mňam!

Přidal:, 8.5.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Recept Řezy s vaječným likérem

Suroviny

Piškot:
5 ksvajec
3 lžícemoučkového cukru
2 lžíceoleje
2-3 lžícehorké vody
5 lžicpolohrubé mouky
2 lžícekakaa
½ bal.prášku do pečiva
marmeláda na potření
Krém:
750 mlmléka
3 bal.vanilkové pudinky
200 mlvaječného koňaku
250 gmásla
3 lžícemoučkového cukru
Pařížská šlehačka:
2 bal.rostlinné šlehačky Cremefine (na šlehání!,existuje ještě na vaření)
1 lžícecukru
2 lžícekakaa

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu, olej, promíchat, lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko mouku, kakao a prášek do pečiva.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm) při teplotě 180 stupňů. Po zchladnutí potřeme marmeládou (zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora).
  3. Připravíme si krém: Z mléka a pudink. prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký). Necháme vychladnout.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla.
  5. Krém naneseme na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte).Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Ozdobíme dle fantazie. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem