NejRecept.cz Dezerty Koláče Řezy Synchronizovaný orchestr
Řezy Synchronizovaný orchestr
Recept Řezy Synchronizovaný orchestr
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Mějte v ústech hotovou symfonii. Slavnostní řezy, plné vanilkového krému s chutí silné kávy. Na vrch nastrouhaná hořká čokoláda, no prostě hotová delikatesa.

Martina1978    ·   17.3.2015

Řezy Synchronizovaný orchestr

Mějte v ústech hotovou symfonii. Slavnostní řezy, plné vanilkového krému s chutí silné kávy. Na vrch nastrouhaná hořká čokoláda, no prostě hotová delikatesa.

Suroviny

Bílkové těsto:

7 ks
bílky
špetka soli
1,5 šálku
moučkového cukru
10 lžíce
kukuřičného škrobu (Gustin) - zarovnané lžíce
1 lžíce
octa 10%
1/2 lžičky
kypřícího prášku do pečiva
3 lžíce
mleté instantní kávy

Piškotové těsto:

4 ks
vejce
4 lžíce
polohrubé mouky (vrchovaté lžíce)
4 lžíce
krystalového cukru
1 lžíce
vanilkového cukru (vrchovatá lžíce)
1 lžička
prášku do pečiva

Pudinková nádivka:

7 ks
žloutky
3 lžíce
vanilky (vrchovaté lžíce)
5 lžic
moučkového cukru (vrchovaté lžíce)
0,5 l
mléka
3 lžíce
kukuřičného škrobu (Gustin)-zarovnané lžíce
2 lžíce
polohrubé mouky (vrchovaté lžíce)
250 g
másla

Na ozdobení:

150 g
hořké čokolády
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílkové těsto: Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh, přidáme moučkový cukr, promícháme. Pak přidáme kukuřičný škrob smíchaný s práškem do pečiva, přilijeme ocet a chvíli promícháme.
    Takto připravené bílkové těsto pomocí lžíce přendáme na plech vyložený papírem na pečení s rozměry 25 x 30 cm.
  2. Na těsto prosejeme kávu, musí to být silná vrstva.
  3. Piškotové těsto: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vanilku a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
    Takto připravené piškotové těsto pomocí lžíce klademe na vrstvu kávy.
  4. Dáme péct při teplotě 180 stupňů asi 25 minut, pak těsto přikryjeme alobalem a pečeme ještě asi 20 minut. Když je těsto upečené, pootevřeme troubu a takto necháme vychladnout. Zcela vychladlé těsto obrátíme "vzhůru nohama" tak, aby byl na vrchu papír. Ten stáhneme a těsto rozřízneme na dvě části.
  5. Pudinková nádivka: V polovině mléka rozmícháme žloutky, vanilku, moučkový cukr, mouku a kukuřičný škrob. Druhou polovinu mléka dáme vařit spolu s máslem. Když je máslo rozpuštěné, vylijeme připravenou směs a uvaříme. Za občasného míchání necháme vychladnout.
  6. Na jednu polovinu těsta, která je otočena bílkovým těstem nahoru, navrstvíme polovinu pudinkové nádivky a přiložíme druhou část těsta, které bude otočené bílkovým těstem dolů. Rukama jemně přitlačíme a natřeme druhou část pudinkové nádivky. Dáme do lednice na pár hodin, nejlépe na celou noc. (Pokud chceme mít koláč vyšší, těsto nerozdělujeme, ale upečeme si ještě jedno bílkové těsto, které již neposypujeme kávou).
  7. Takto připravený zákusek ozdobíme nastrouhanou čokoládou. Dobrou chuť!

Zdroj: Z cukrem pudrem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář