Řezy z odpalovaného těsta

Recept Řezy z odpalovaného těsta

Přidal: , 7.10.2015

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající řezy z odpalovaného těsta. Uvnitř vanilkový krém a vynikající šlehačka.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 7.10.2015

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

SUROVINY

Potřebujeme:

200 mlvody
150 gmargarínu Hera
160 ghladké mouky
6 ksvajec

Nádivka:

700 mlmleka
7 lžickrystalového cukru
3 bal.Zlatý klas nebo vanilkový pudink
2 bal.vanilkového cukru
250 gmargarínu Hera nebo másla

Šlehačka:

250 mlmléka
2 bal.práškové šlehačky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na středně velký /odvážnější můžete vyzkoušet i velký/ si dáme pečící papír.
  2. Do kastrolu si dáme vodu, margarín a špetku soli a přivedeme k varu, přidáme hladkou mouku a na jemném plameni těsto "odpalujeme" dokud se nám nezačne tvořit na dně jemný povlak. Těsto necháme vychladnout, přendáme do misky na šlehání a pomocí mixéru zašleháváme vajíčka (po jednom). Nakonec těsto dobře prošleháme a rozdělíme ho v misce od oka na dvě půlky.
  3. Na plech vyložený papírem si lízátkem rozprostřeme polovinu hmoty a úmyslně nerovnoměrně natřeme tak, aby nikde nebyla díra. Dáme upéct do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pozor neotvíráme!!!. Tak v polovině pečení můžeme teplotu stáhnout na cca 180 stupňů. Po upečení těsto i s papírem dáme vychladnout mimo plechu a postup zopakujeme i s druhou polovinou.
  4. Z vanilkového pudinku uvaříme tuhý pudink a po vychladnutí ho s margarínem vyšleháme na krém. Ve studeném mléce vyšleháme dvě práškové šlehačky.
  5. Jeden plát těsta dáme na podložku, natřeme na něj celé množství krému, na krém natřeme šlehačku a přikryjeme druhým plátem těsta a jemně přitlačíme.
  6. Těsto samozřejmě ukládáme stranou jako leželo na plechu. Celý koláč necháme ztuhnout alespoň dvě hodinky, posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit