Řezy z odpalovaného těsta

Vynikající řezy z odpalovaného těsta. Uvnitř vanilkový krém a vynikající šlehačka.

Přidal:, 7.10.2015
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Recept Řezy z odpalovaného těsta

Suroviny

Potřebujeme:
200 mlvody
150 gmargarínu Hera
160 ghladké mouky
6 ksvajec
Nádivka:
700 mlmleka
7 lžickrystalového cukru
3 bal.Zlatý klas nebo vanilkový pudink
2 bal.vanilkového cukru
250 gmargarínu Hera nebo másla
Šlehačka:
250 mlmléka
2 bal.práškové šlehačky

Postup přípravy

  1. Na středně velký /odvážnější můžete vyzkoušet i velký/ si dáme pečící papír.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Do kastrolu si dáme vodu, margarín a špetku soli a přivedeme k varu, přidáme hladkou mouku a na jemném plameni těsto "odpalujeme" dokud se nám nezačne tvořit na dně jemný povlak. Těsto necháme vychladnout, přendáme do misky na šlehání a pomocí mixéru zašleháváme vajíčka (po jednom). Nakonec těsto dobře prošleháme a rozdělíme ho v misce od oka na dvě půlky.
  3. Na plech vyložený papírem si lízátkem rozprostřeme polovinu hmoty a úmyslně nerovnoměrně natřeme tak, aby nikde nebyla díra. Dáme upéct do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pozor neotvíráme!!!. Tak v polovině pečení můžeme teplotu stáhnout na cca 180 stupňů. Po upečení těsto i s papírem dáme vychladnout mimo plechu a postup zopakujeme i s druhou polovinou.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Z vanilkového pudinku uvaříme tuhý pudink a po vychladnutí ho s margarínem vyšleháme na krém. Ve studeném mléce vyšleháme dvě práškové šlehačky.
  5. Jeden plát těsta dáme na podložku, natřeme na něj celé množství krému, na krém natřeme šlehačku a přikryjeme druhým plátem těsta a jemně přitlačíme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Těsto samozřejmě ukládáme stranou jako leželo na plechu. Celý koláč necháme ztuhnout alespoň dvě hodinky, posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou