Řízek z vepřové krkovičky a bramborový salát bez majonézy

Recept Řízek z vepřové krkovičky a bramborový salát bez majonézy
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Konečně je u nás po dlouhé době o víkendu pohoda, mír a klid, tak jsem pod vlivem nostalgické nálady vytvořila i tak trošku nostalgický oběd... Bramborový salát v této podobě je moje dnešní premiéra, z domova znám a dělám ten klasický majonézový. Všem moc chutnalo, tak se o recept podělím i veřejně... Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

cca 800 gbrambor
1 ksvelká kořenová petržel
2 ksvelké mrkve
1/2 ksvetší bulvy celeru
8 kssterilovaných okurek
2 ksstředně velké cibule
5 ksnatvrdo uvařených vajec
4 lžíceplnotučné hořčice
100 gzměklého másla
špetkasoli
1 lžičkamletého černého pepře
2 lžičkykrystalu
nálev z okurek
krkovice
trojobal - mouka, vejce, strouhanka
olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce a prochladlé oloupeme. Dělám to den předem, jsou pak pevnější a lépe se s nimi pracuje. Studené brambory "projedeme " kolečkem na salát nebo nakrájíme na větší kostky.
    Kořenovou zeleninu povaříme do poloměkka v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout.
  2. Uvařená vejce rozřízneme a žloutky vsypeme do mísy. Přidáme změklé máslo a utřeme ho společně se žloutky do pěny, pak vmícháme hořčici, cukr, špetku soli a mletý pepř.
  3. Poté ke směsi vsypeme brambory a vařenou zeleninu, cibuli, okurky a na kostičky nakrájené bílky, vše důkladně promícháme a zředíme nálevem z okurek.
  4. Dochutíme solí a pepřem a necháme při pokojové teplotě asi 1 hodinku uležet.
  5. Podáváme s řízkem :D - krkovice v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka. Smažíme na oleji.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit