NejRecept.cz Saláty Bramborový salát Řízek z vepřové krkovičky a bramborový salát bez majonézy
Řízek z vepřové krkovičky a bramborový salát bez majonézy
Recept Řízek z vepřové krkovičky a bramborový salát bez majonézy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Konečně je u nás po dlouhé době o víkendu pohoda, mír a klid, tak jsem pod vlivem nostalgické nálady vytvořila i tak trošku nostalgický oběd... Bramborový salát v této podobě je moje dnešní premiéra, z domova znám a dělám ten klasický majonézový. Všem moc chutnalo, tak se o recept podělím i veřejně... Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   31.10.2018

Řízek z vepřové krkovičky a bramborový salát bez majonézy

Konečně je u nás po dlouhé době o víkendu pohoda, mír a klid, tak jsem pod vlivem nostalgické nálady vytvořila i tak trošku nostalgický oběd... Bramborový salát v této podobě je moje dnešní premiéra, z domova znám a dělám ten klasický majonézový. Všem moc chutnalo, tak se o recept podělím i veřejně... Autor: Danka

50 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
cca 800 g
brambor
1 ks
velká kořenová petržel
2 ks
velké mrkve
1/2 ks
vetší bulvy celeru
8 ks
sterilovaných okurek
2 ks
středně velké cibule
5 ks
natvrdo uvařených vajec
4 lžíce
plnotučné hořčice
100 g
změklého másla
špetka
soli
1 lžička
mletého černého pepře
2 lžičky
krystalu
nálev z okurek
krkovice
trojobal - mouka, vejce, strouhanka
olej na smažení
Postup receptu
Vytisknout
50 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce a prochladlé oloupeme. Dělám to den předem, jsou pak pevnější a lépe se s nimi pracuje. Studené brambory "projedeme " kolečkem na salát nebo nakrájíme na větší kostky.
    Kořenovou zeleninu povaříme do poloměkka v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout.
  2. Uvařená vejce rozřízneme a žloutky vsypeme do mísy. Přidáme změklé máslo a utřeme ho společně se žloutky do pěny, pak vmícháme hořčici, cukr, špetku soli a mletý pepř.
  3. Poté ke směsi vsypeme brambory a vařenou zeleninu, cibuli, okurky a na kostičky nakrájené bílky, vše důkladně promícháme a zředíme nálevem z okurek.
  4. Dochutíme solí a pepřem a necháme při pokojové teplotě asi 1 hodinku uležet.
  5. Podáváme s řízkem :D - krkovice v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka. Smažíme na oleji.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář