Řízky líné hospodyňky: Netřeba hodiny marinovat, stačí jen natřít a hodit do trouby!

Pokud přemýšlíte, co byste navařili k obědu a nemáte čas maso marinovat, vyzkoušejte tento recept. Maso nemusíte marinovat, stačí jej před pečením potřít majonézou a okořenit, osolit a za cca 40 minut máte chutné šťavnaté masíčko na talíři. Pokud vám samozřejmě během pečení majonéza sklouzne do pekáčku, nezapomeňte to pěkně natírat i během pečení. Autor: Triniti

Přidal:, 10.5.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Maso, Kuřecí
Recept Řízky líné hospodyňky: Netřeba hodiny marinovat, stačí jen natřít a hodit do trouby!

Suroviny

kuřecí stehna
sůl, pepř
majonéza
olej

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna nakrájíme na řízky. Pokud byste použili kuřecí prsa, může se stát, že maso bude vysušené. V tom případě bych vám doporučila stáhnout teplotu a péct kratší čas.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  2. Nakrájené řízky poklademe na pekáček, který jsme vymastili olejem. Osolíme a opepříme a potřeme každý kousek majonézou.
  3. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 200 stupňů cca 30-40 minut. Sledujeme, každá trouba peče jinak, proto se řiďme tou svou.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  4. Pokud vám během pečení majonéza sklouzne dolů z masa, nezapomeňte maso znovu ponatírat. Majonéza dodá masu šťavnatost.