Rohlíčky z rychle kynutého těsta

Kynuté těsto zpravidla třeba nechat kynout 1-2 hodiny a až pak z něj připravíte chutné koláče. Tento recept je však bez čekání a rohlíčky jsou krásné nadýchané a jemné.

Přidal:, 13.11.2015
Kategorie: Moučníky
Recept Rohlíčky z rychle kynutého těsta

Suroviny

Potřebujeme:
6 dclmléka
2 ksdroždí kostka nebo sušené na 2 kg mouky
1 kghladké mouky
2,5 dcloleje
10 lžickr. cukr
špetkasoli

Postup přípravy

  1. Ze surovin si uděláme klasické těsto a cca tak po půl hodince už můžeme pracovat.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  2. Uděláme si min. 8 bochánků a každý rozválíme na tenký kruh a nakrájíme si trojúhelníčky také min. 8 i více záleží jak velké chceme rohlíčky.
  3. Do nejširší části dáme nádivku např. makovou, ořechovou, tvarohovou, jablečnou, povidla, pudink a stočíme.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  4. Dáme na vymazaný, nebo "papírový" plech a potřeme vajíčkem. Pečeme při cca 180 ° C.
  5. Chci jen připomenout, že dávka je dost velká tak většinou dělám z půlky a dají se z toho dělat i šatičky nebo závin a tak pod. Těsto se nelepí a je jemné jako pavučinka. Dobrou chuť!Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole

Zdroj: Pečené, varené s Ivou