Rohlíčky ze šlehačkového těsta

Přidal: rebeka, 20.11.2017
Kategorie: Sváteční pečení, Vánoce, Moučníky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Dělám zkoušku na vánoční pečení. Tyto rohlíčky nedělám jen na Martina, ale hlavně na Vánoce. Každý je miluje. Jsou křehké, chutné a s tou oříškovou náplní jsou k sežrání. Zmizí z krabičky hned jako první, takže je vždy dělávám z dvojnásobné dávky. rohlíčky mizí rychlostí metelescu blescu! Vánoční cukroví oproti těmto rohlíčky je nic. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 20.11.2017
Kategorie: Sváteční pečení, Vánoce, Moučníky
SUROVINY
Na těsto:
540 gpolohrubé mouky
360 gHery (já použila Heru máslovou)
kelímeksmetany ke šlehání 31%
špetkasoli
Na náplň:
150 gpomletých vlašských ořechů
150 gmoučkového cukru
1 ksbílek (žloutek použijeme na potření rohlíčků)
lžícerumu
- Do mouky nastrouháme tuk, přidáme zbytek ingrediencí a ručně nebo v robotu vypracujeme vláčné těsto. Odložíme v mikrotenovém sáčku do lednice a připravíme si náplň. Jednoduše tak, že suroviny na náplň promícháme v misce.
- Těsto rozdělíme na 6 dílů a každý díl malým válečkem rozválíme do kruhu. Výška těsta je cca 4 mm. Rádýlkem vykrojíme 8 výsečí a na širší stranu dáme lžičku náplně. Smotáme do tvaru rohlíčku, klademe na plech vystlaný papírem na pečení, pomašlujeme žloutkem.
- Dáme péci do trouby předehřáté na 180 st. Pečeme cca 20 minut. Horké pocukrujeme.
S těstem se velmi dobře pracuje, není ani potřeba podsypávat vál. - Těsto je křehoučké, náplň lahodná.
Můj blog: Vaření s Tomem
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Rožteky zo šľahačkového cesta.
KOMENTÁŘE K RECEPTU