Rohlíčky ze šlehačkového těsta

Dělám zkoušku na vánoční pečení. Tyto rohlíčky nedělám jen na Martina, ale hlavně na Vánoce. Každý je miluje. Jsou křehké, chutné a s tou oříškovou náplní jsou k sežrání. Zmizí z krabičky hned jako první, takže je vždy dělávám z dvojnásobné dávky. rohlíčky mizí rychlostí metelescu blescu! Vánoční cukroví oproti těmto rohlíčky je nic. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 20.11.2017
Kategorie: Moučníky, Vánoce
Rohlíčky ze šlehačkového těsta

Suroviny

Na těsto:
540 gpolohrubé mouky
360 gHery (já použila Heru máslovou)
kelímeksmetany ke šlehání 31%
špetkasoli
Na náplň:
150 gpomletých vlašských ořechů
150 gmoučkového cukru
1 ksbílek (žloutek použijeme na potření rohlíčků)
lžícerumu

Postup přípravy

  1. Do mouky nastrouháme tuk, přidáme zbytek ingrediencí a ručně nebo v robotu vypracujeme vláčné těsto. Odložíme v mikrotenovém sáčku do lednice a připravíme si náplň. Jednoduše tak, že suroviny na náplň promícháme v misce.
  2. Těsto rozdělíme na 6 dílů a každý díl malým válečkem rozválíme do kruhu. Výška těsta je cca 4 mm. Rádýlkem vykrojíme 8 výsečí a na širší stranu dáme lžičku náplně. Smotáme do tvaru rohlíčku, klademe na plech vystlaný papírem na pečení, pomašlujeme žloutkem.
  3. Dáme péci do trouby předehřáté na 180 st. Pečeme cca 20 minut. Horké pocukrujeme.
    S těstem se velmi dobře pracuje, není ani potřeba podsypávat vál.
  4. Těsto je křehoučké, náplň lahodná.

Můj blog: Vaření s Tomem