Rohlíčky ze zakysané smetany plněné makovo povidlovou náplní

Recept Rohlíčky ze zakysané smetany plněné makovo povidlovou náplní

Přidal: Mineralka, 29.10.2020

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tak tohle bylo opravdu jedno velké sladké dobrodružství. Nejdříve jsem chtěla do těsta dát místo zakysané smetany bílý jogurt, no zjistila jsem, že v lednici už žádný bílý jogurt nemám, tak jsem musela zaimprovizovat a využít zakysanou smetanu. Rohlíčky jsou křehké a zároveň křupavé, jsou fantastické. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Mineralka, 29.10.2020

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

400 ghladká mouka
200 gmáslo
1 ksvejce
150 gzakysaná smetana
špetkasůl
1 bal.prášek do pečiva
na potřenívejce

Náplň:

mák
povidla
moučkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze všech surovin vypracujeme kuličku, kterou odložíme na hodinu do chladničky.
  2. Potom těsto rozválíme na tenčí plát, který nakrájíme na stejně široké plátky.
  3. Na každý plátek naneseme náplň, kterou připravíme tak, že smícháme všechny suroviny: mák, povidla a moučkový cukr v poměru jako nám vyhovuje.
  4. Přeložíme a jemně zatlačíme abychom vytvořili plněného hada. Nakrájíme na stejně velké kousky a ukládáme na papírem vyložený plech.
  5. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut - sledujeme.
  6. Po upečení poprášíme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit