NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Roláda DEN a NOC
Roláda DEN a NOC
Recept Roláda DEN a NOC
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   10.7.2019

Roláda DEN a NOC

Pokud čekáte návštěvu a nebo vás třeba jen "honí mlsná", tak jako nás, není nic jednoduššího než si umotat třeba takovouhle rychlou roládu. Je lehounká jako pírko, není přeslazená a... je prostě a jednoduše k sežrání. Autor: Danka

40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
Těsto:
6 ks
velkých vajec
6 vrchovatých lžic
krystalu
2 lžíce
oleje
1 bal.
čokoládový pudink bez vaření Dr.Oetker
Krém:
400 g
vychlazené zakysané smetany (dala jsem 18% Pilos z Lidlu),
150 ml
vychlazeného mléka
1 bal.
kokosový pudink bez vaření Dr.Oetker
Poleva:
100 g
kvalitní čokolády na vaření (používám 52% z Lidlu)
100 g
smetany ke šlehání (min.33%)
Postup receptu
Vytisknout
  1. V míse vyšleháme do tuhé pěny bílky s cukrem, pak po jednom zašleháme žloutky a olej a nakonec vešleháme pudink bez vaření. Ten opravdu nevaříme, zašleháme suchý prášek!!!
  2. Těsto natřeme na velký plech (42x32cm), vystlaný pomaštěným pečícím papírem a pečeme 20 minut na 200 stupňů. Hotový korpus necháme vychladnout, poté potřeme krémem a za současného odstraňování pečícího papíru pevně smotáme. Roládu dozdobíme čokopolevou a dáme na hodinku do lednice zatuhnout.
  3. Krém:
    Vše stačí jen ručním elektrickým šlehačem důkladně vyšlehat a poté lehce natřít na korpus.
  4. Poleva:
    V kastrůlku necháme ohřát smetanu a vlijeme do misky k nalámané čokoládě. necháme chvilku stát a poté rozmícháme dohladka plastovou stěrkou. Tahle poleva se po zatuhnutí krásně krájí a nepraská.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář