Roláda DEN a NOC

Pokud čekáte návštěvu a nebo vás třeba jen "honí mlsná", tak jako nás, není nic jednoduššího než si umotat třeba takovouhle rychlou roládu. Je lehounká jako pírko, není přeslazená a... je prostě a jednoduše k sežrání. Autor: Danka

Přidal:, 10.7.2019
Kategorie: Koláče, Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Roláda DEN a NOC

Suroviny

Těsto:
6 ksvelkých vajec
6 vrchovatých lžickrystalu
2 lžíceoleje
1 bal.čokoládový pudink bez vaření Dr.Oetker
Krém:
400 gvychlazené zakysané smetany (dala jsem 18% Pilos z Lidlu),
150 mlvychlazeného mléka
1 bal.kokosový pudink bez vaření Dr.Oetker
Poleva:
100 gkvalitní čokolády na vaření (používám 52% z Lidlu)
100 gsmetany ke šlehání (min.33%)

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme do tuhé pěny bílky s cukrem, pak po jednom zašleháme žloutky a olej a nakonec vešleháme pudink bez vaření. Ten opravdu nevaříme, zašleháme suchý prášek!!!Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Těsto natřeme na velký plech (42x32cm), vystlaný pomaštěným pečícím papírem a pečeme 20 minut na 200 stupňů. Hotový korpus necháme vychladnout, poté potřeme krémem a za současného odstraňování pečícího papíru pevně smotáme. Roládu dozdobíme čokopolevou a dáme na hodinku do lednice zatuhnout.
  3. Krém:
    Vše stačí jen ručním elektrickým šlehačem důkladně vyšlehat a poté lehce natřít na korpus.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Poleva:
    V kastrůlku necháme ohřát smetanu a vlijeme do misky k nalámané čokoládě. necháme chvilku stát a poté rozmícháme dohladka plastovou stěrkou. Tahle poleva se po zatuhnutí krásně krájí a nepraská.