NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Punčové řezy Roláda na způsob pučových řezů připravená podle lžícového a hrnkového receptu.
Roláda na způsob pučových řezů připravená podle lžícového a hrnkového receptu.
Roláda na způsob pučových řezů připravená podle lžícového a hrnkového receptu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Fantastická roláda, kterou miluje snad každý. Punčový zákusek můžete snadno přeměnit do podoby rolády. Zkoušela jsem to asi před rokem a do té doby jsem ani netušila, že punčový zákusek může vypadat i takto. Pokud spěchám, sáhnu jedině po této roládě, klasické řezy už dělám jen velmi zřídka.

Petra H Petra H    ·   1.7.2024

Roláda na způsob pučových řezů připravená podle lžícového a hrnkového receptu.

Fantastická roláda, kterou miluje snad každý. Punčový zákusek můžete snadno přeměnit do podoby rolády. Zkoušela jsem to asi před rokem a do té doby jsem ani netušila, že punčový zákusek může vypadat i takto. Pokud spěchám, sáhnu jedině po této roládě, klasické řezy už dělám jen velmi zřídka.

20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

1. plát:

6 ks
vejce
6 lžic
krupicový cukr
6 lžic
polohrubá mouka

2. plát:

4 ks
vejce
4 lžíce
krupicový cukr
4 lžíce
polohrubá mouka

Punčový rozvar:

1/2 hrnku
voda
1/2 hrnku
moučkový cukr
podle chuti
rum
podle potřeby
červené potravinářské barvivo

Poleva:

300 g
moučkový cukr
3 lžíce
horká voda
3 lžíce
rumu

Dále potřebujeme:

podle potřeby
rybízovou marmeládu
1 ks
čokoládová poleva v sáčku Carla
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem do pevného sněhu. Poté postupně zašleháme žloutky a nakonec opatrně vmícháme mouku. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200 °C asi 8 minut. Plát musí zůstat pružný, aby se dobře roloval.
  2. Punčový rozvar: Smícháme 1/2 hrníčku vody a 1/2 hrníčku moučkového cukru, a svaříme, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme rum podle chuti a červené potravinářské barvivo.
  3. Poleva: Všechny ingredience důkladně smícháme dohromady.
  4. Hned po upečení potřeme první plát korpusu rybízovou marmeládou. Přiklopíme ho druhým plátem, který potřeme připraveným punčovým rozvarem a následně také rybízovou marmeládou. Poté vše srolujeme do rolády. Roládu potřeme polevou a necháme ztuhnout v lednici.
  5. Nakonec si rozehřejeme čokoládovou polevu v sáčku a roládu s ní dozdobíme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář