NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Roláda plněná džemem a krémem z ricotty
Roláda plněná džemem a krémem z ricotty
Recept Roláda plněná džemem a krémem z ricotty
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   19.10.2014

Roláda plněná džemem a krémem z ricotty

Jednoduchá varianta skvělého dezertu. Roláda plněná džemem a krémem z ricotty

Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
2 lžičky
citronová šťáva
4 lžíce
kr. cukr
3 lžíce
polohrubá mouka
1 lžíce
hladká mouka
1 lžička
prášek do pečiva

%Krém:

250 ml
smetana ke šlehání
1 bal.
Smeta-fix
250 g
Ricotta
2 lžíce
citronová šťáva
80 g
moučkový cukr
rum na ochucení
džem na potření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vaječné bílky a citronovou šťávu vyšleháme do tuhého sněhu. V druhé misce si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Připravené těsto vylijeme do formy na pečení, kterou jsme si předem vystlali papírem na pečení. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Ještě horký upečený korpus přesuneme na navlhčenou utěrku a zakroutíme do rolky.
  3. Připravíme si krém. Smetanu vyšleháme se smeta-fixem a moučkovým cukrem. Přidáme citrónovou šťávu. V druhé misce si vyšleháme ricottu s rumem a postupně k ní přidáváme po lžících vyšlehanou smetanu a promícháváme.
  4. Vychladlé srolované těsto rozprostřeme a potřeme džemem. Navrstvíme krém a zakroutíme. Vrch ozdobíme podle sebe a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář