Roládový karbanátek

Fantastické hlavní jídlo. Pokud máte rádi karbanátky, ale nechce se Vám stát u sporáku a smažit, připravte jeden velký a téměř bez práce. Pečete v troubě a roláda je dokonce zdravější :) Autor: Mineralka

Přidal:, 21.6.2019
Kategorie: Oběd, Část dne, Večeře
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Roládový karbanátek

Suroviny

500 gmleté ​​vepřové maso
1 kscibule
1-2 ksvejce
1,3 dclmléko
1 ksrohlík
5 stroužkyčesneku
dle potřebystrouhanka
4 ks vařenávejce
sůl, pepř
mletý kmín
majoránka

Postup přípravy

  1. Do misky dáme maso, rozmixovanou cibuli a česnek, všechno koření, vejce a nakrájený rohlík namočený v mléce.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Vypracujeme kompaktní hmotu, dle potřeby osolíme. Na podložku nasypeme strouhanku a polovinu masa přeneseme na strouhanku, poklademe uvařená vajíčka, překryjeme zbylým masem.
  3. Vytvarujeme roládu, kterou obalíme ve strouhance.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Přeneseme na vymazaný pekáček, podlijeme trochou vody.
  5. Pečeme na 200 st. cca 1 hodinu, během pečení překryjeme alobalem, později odkryjeme, abychom získali křupavou kůrku.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Podáváme s novými vařenými bramborami
    s máslem a petrželkou i zeleninovou oblohou.