NejRecept.cz Maso Mleté maso Karbanátky Rolované karbanátky se strouhaným sýrem
Rolované karbanátky se strouhaným sýrem
Recept Rolované karbanátky se strouhaným sýrem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   11.3.2021

Rolované karbanátky se strouhaným sýrem

Největší delikatesa pod sluncem. Je to obměna klasických karbanátků. Mleté maso srolujete se strouhaným sýrem a obalíte v těstíčku. Smažíte na rozpáleném oleji dozlatova. Já jsem tyto karbanátky podávala s bramborovou kaší a červenou řepou. Autor: Jaja

55 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
mleté maso
1 ks
cibule
2 stroužky
česnek
150 g
strouhaný sýr
1 ks
vejce
dle chuti
sůl
dle chuti
pepř
dle potřeby
olej

Těstíčko:

250 ml
mléko
2 ks
vejce
10 lžic
hladká mouka
dle chuti
sůl
dle chuti
pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vajíčkem, solí a pepřem.
  2. Na pracovní desku rozprostřeme potravinářskou fólii a rozložíme mleté maso. Navrstvíme nastrouhaný sýr a pomocí fólie srolujeme. Stočenou roládu odložíme do mrazáku, aby se nám karbanátky lépe krájely.
  3. Zatímco roláda tuhne v mrazničce, připravíme si těstíčko - utřeme všechny potřebné suroviny do hladké hmoty.
  4. Roládu vyjmeme z mrazničky (já ji nechala tuhnout asi 2 hodiny) a nakrájíme na centimetrové plátky, které máčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
  5. Podáváme s bramborovou kaší.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář