Rozcuchaný skořicovník

Recept Rozcuchaný skořicovník
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Rozcuchaný skořicovník. Autor: Jaroslava

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Těsto:

500 ghladká mouka
4 PLkrystalový cukr
500 mlmléko
1 ksdroždí
1 ksvejce
100 mlolej
špetkasůl

Náplň:

1 ksvanilkový cukr
1 ksskořicový cukr
5 PLcukr
máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ve vlažném mléce si uděláme kvásek s trochou soli a cukru.
  2. Kvásek přidáme do prosáté mouky a přidáme vajíčko, cukr, sůl a olej. Necháme alespoň hodinu vykynout.
  3. Po vykynutí vyválíme a na vyválené těsto poklademe plátky másla. Nakonec posypeme vanilkovým, skořicovým a kr. cukrem.
    Zavineme jako běžný závin a do nastříháme, ne úplně (jako na obr.).
  4. Pečeme asi 20 minut na 200 stupňů.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit