Rozlítaný ptáček s jasmínovou rýži

Ano vím, ptáčky se vždy dělávali do rolky, ale tak kdo na to nemá nervy jako já, tak si může uvařit i rozlítaného ptáčka na talíři. Maso je klasický na plátky, naklepané a zprudka opečené a v omáčce pěkně "plavou" všechny suroviny, které měly být původně pěkně naskládané uvnitř. Podávala jsem s jasmínovou rýží, oběd jako lusk. Autor: Danka

Přidal:Danula Vašíčková, 26.4.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Rozlítaný ptáček s jasmínovou rýži

Suroviny

plecko
masox
páreček
anglická slanina
sterilované okurky
hladká mouka
vařená vejce
sůl, pepř
sojovka

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájím na plátky a naklepu (dneska jsem použila plecko), osolím, opepřím a zprudka orestuju na pánvi.
  2. Pak naskládám do papiňáku, zaliju vodou, aby bylo maso ponořené, přidám Masox, sůl, na kolečka pokrájené párky, anglickou slaninu (na kostičky), sterilované okurky (na plátky). Vařím asi 20 minut, pak vypnu a nechám dojít.
  3. Maso vyjmu, odeberu si do hrnečku trochu vývaru, nechám vychladnout a pak v něm rozkvedlám mouku, vliju zpět do hrnce a provařím, nakonec přidám do omáčky na kostky pokrájená vařená vejce a dochutím (sůl, pepř, sojovka).
  4. Pokud chci, aby maso zůstalo pěkně vcelku, ohřívám ho v misce v mikrovlnce a přelévám omáčkou až na talíři. A nebo vložím maso zpět do hotové omáčky a prohřeju všechno dohromady (maso se pak malinko rozpadne).