Rozlítaný španělský ptáček

Když se vám nechce rolovat, tak to připravte takto :)

Přidal:, 4.3.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Maso, Hovězí
Recept Rozlítaný španělský ptáček

Suroviny

roštěnec nebo zadní hovězí
cibule
slanina
olej, sádlo
hořčice
sůl, pepř
vývar
vejce
nakládané okurky
párky
jíška

Postup přípravy

  1. Nakrájíme tři cibule a necháme v hrnci zesklovatět.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Přidáme na kousky nakrájenou slaninu a necháme lehce vyškvařit. Na plátky nakrájené maso (roštěnec nebo zadní hovězí) potřeme z obou stran hořčicí, osolíme a opepříme a necháme na cibulce zatáhnout. Poté zalijeme vývarem a zavřeme papiňák.
  3. Necháme cca půl hodiny, podusíme a poté maso z hrnce vyjmeme. Během dušení si nakrájíme 3 uvařená vajíčka, 4 střední nakládané okurky a 2 párky na kostičky. Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  4. Po vyndání masa z hrnce přidáme do omáčky nakrájené suroviny a lehce povaříme. Omáčku dochutíme podle chuti a zahustíme. Poté vložíme maso zpět do omáčky.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí