Rozstřelené (rozlítané) kuře s nádivkou

K takto připravenému kuřeti už se nic jiného podávat nemusí. Spíše si nedovedu představit, co by se tak k tomu mohlo dalšího jíst. Maximálně bych vše doplnila zeleninovým salátem. Ale sto lidí, sto chutí, tak pokud máte chuť například na opékané brambory nebo bramborovou kaši, tak ať se líbí. Moji blízký to mají rádi i s rýží, ale já pouze jako jsem zmiňovala salát. Autor: Dulinka

Přidal:dobrotydulinka, 11.4.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Rozstřelené (rozlítané) kuře s nádivkou

Suroviny

500 gkuřecích řízků
1 ksvelká křupavá bageta
1 ksvelké kyselejší jablko
4 stroužkyčesneku
2 ksmenší cibule
200-300 guzeného bůčku
300-400 mlkuřecího vývaru
2 lžíceolivového oleje
dle chutisůl, pepř, kmín a mletý koriandr

Postup přípravy

  1. Zapneme troubu na 200°C, aby se nám dobře předehřála. Každý plátek masa rozkrojíme napůl, posypeme kmínem, solí, pepřem a mletým koriandrem. Odložíme maso stranou a připravíme nádivku.
  2. Bagetu nakrájíme na menší kostičky a stejně tak jablko, bůček a dáme do pekáčku. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli a zakapeme olivovým olejem.Nádivku promícháme a rozdělíme do dvou pekáčků.
  3. Takto promíchanou nádivku dáme předpéct na 10 minut do trouby, aby nám pak bageta nenasákla tak moc vývar.Do každého pekáčků nalijeme 300ml vývaru (dále dle potřeby) a na povrch rozprostřeme kuřecí kousky.
  4. Vše pečeme cca 50 minut.Kuře jsem poprvé otočila po 10ti minutách. Podruhé pak po dalších 15ti. Zvýšíme teplotu na 250°C a dopečeme dozlatova 20min.
  5. Během těch 20ti minut nádivku s kuřetem hlídejte. Každému trouba peče jinak a já jsem ještě pekla dva pekáčky vedle sebe, takže jsem je různě prohazovala, aby se vše upeklo dozlatova. Poté jsem ještě nechala chvilku dojít ve vypnuté troubě.

Můj blog: Dobroty Dulinka