Rumové kalíšky

Obvykle se těsta na vánoční pečení dělají dopředu. Toto těsto mi stálo v chladničce i 3 dny a po třech dnech se s ním ještě lépe pracovalo, jako když by mělo stát pouze den. Pokud máte rádi rum, určitě zařaďte tyto koláčky do své tvorby na Vánoce. Nádivka je ze sójových suků, rumu, škrobu, cukru a vajíčka. Zdobila jsem bílou a tmavou čokoládou, vypadají docela dobře, musím se sama pochlubit, že se mi povedly :) Autor: Petra H.

Přidal:, 28.9.2017
Kategorie: Koláče, cukroví, Vánoce, Vánoční cukroví
Rumové kalíšky

Suroviny

Suroviny:
200 ghladké mouky
120 gtuku
60 gcukr moučka
2 ksžloutky
2 lžícekakaa
Náplň:
3 kssójové suky
1 ksvejce
50 mlrumu
1 lžícekukuřičného škrobu
1 lžícecukru

Postup přípravy

  1. Náplň:
    Sójové suky nastrouháme na jemném struhadle, přidáme všechny ostatní suroviny a vše dobře promícháme.
  2. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.
  3. Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka a vmáčkneme je do formiček na košíčky.
  4. Do každé formičky s těstem dáme lžičkou trochu připravené náplně. Formičky rozložíme na plech a upečeme.
  5. Pečeme na 180 st. dozlatova. 
  6. Po vychladnutí vyndáme upečené kalíšky z formiček a pocákáme bílou a hnědou čokoládou polevou.