Rumové koblihy podle Mineralky

Věděli jste, že rum v koblihách zabrání tomu, aby během smažení nevsákali mnoho oleje? Pokud jste ještě rum do těsta na koblihy nepřidávali, doporučuji. A dokonce tento recept je důkazem toho, že i žloutky a rozpuštěné máslo dokáže zázraky. Tak vláčné a nadýchané :) jako pírko. Autor: Mineralka

Přidal:, 9.4.2018
Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Oběd
Recept Rumové koblihy podle Mineralky

Suroviny

500 ghladká mouka
5 PLmoučkový cukr
3 ksžloutky
30 gdroždí
3 dclmléko
4 PLrum
1 PLcitronová šťáva
70 grozpuštěné máslo
špetkasoli
olej na smažení
džem

Postup přípravy

  1. Z teplého mléka, droždí a z lžičky cukru si uděláme kvásek. Ze zbylých surovin a z připraveného kvásku zpracujeme vláčné těsto. Necháme kynout.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Nakynuté rozválíme a vykrajujeme kolečka, necháme znovu kynout asi půl hodinu.
  3. Smažíme na rozpáleném oleji.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Vypražené, vychladlé ozdobíme džemem a posypeme moučkovým cukrem.