Rumové koblihy podle Mineralky

Recept Rumové koblihy podle Mineralky

Přidal: , 9.4.2018

Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Věděli jste, že rum v koblihách zabrání tomu, aby během smažení nevsákali mnoho oleje? Pokud jste ještě rum do těsta na koblihy nepřidávali, doporučuji. A dokonce tento recept je důkazem toho, že i žloutky a rozpuštěné máslo dokáže zázraky. Tak vláčné a nadýchané :) jako pírko. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 9.4.2018

Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Oběd

SUROVINY

500 ghladká mouka
5 PLmoučkový cukr
3 ksžloutky
30 gdroždí
3 dclmléko
4 PLrum
1 PLcitronová šťáva
70 grozpuštěné máslo
špetkasoli
olej na smažení
džem

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Z teplého mléka, droždí a z lžičky cukru si uděláme kvásek. Ze zbylých surovin a z připraveného kvásku zpracujeme vláčné těsto. Necháme kynout.
  2. Nakynuté rozválíme a vykrajujeme kolečka, necháme znovu kynout asi půl hodinu.
  3. Smažíme na rozpáleném oleji.
  4. Vypražené, vychladlé ozdobíme džemem a posypeme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit