Rustikální chlebík

Směs různých muk. Skvělý, měkký a chutný chlebíček s křupavou kůrkou. Autor: Triniti

Přidal:, 9.1.2015
Kategorie: Chléb, Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Rustikální chlebík

Suroviny

Budeme potřebovat:
700 mlhorká voda
1,5 bal.sušené droždí
300 gcelozrnná pšeničná mouka
300 gpšeničná polohrubá mouka
200 gžitná mouka
2 lžičkysůl

Postup přípravy

  1. Do sklenice si dáme ohřát trošku vody a nasypeme tam droždí - připravíme si kvásek.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. V miske si smícháme mouky, sůl, vodu a nakonec přidáme i kvásek. Důkladně promícháme a rukou hněteme hladké těsto, které se mírně lepí na ruce.
  3. Zakryjeme utěrkou a necháme vykvasit cca půl hodinu.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Připravíme si plech, na který si položíme papír.
  5. Vykynuté těsto si rozdělíme na 2 části, vytvarujeme kuličky a dáme na plech. Povrch si nožem mírně nadrežeme a necháme odstát půl hodinu, dokud chlebíčky narostou.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Troubu si předehřejeme na 240 stupňů a na spodní část umístíme vyšší plech s horkou vodou. Chléb vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut. Následně teplotu snížíme na 190 stupňů a pečeme dalších 15 - 20 minut.
  7. Upečený chlebíček vyjmeme a necháme vychladnout. Dobrou chuť!