Růžový sen - jahodový krémeš

Lahodné řezy plné jahod. Domácí listové těsto, domácí poleva a pudinková nádivka v kombinaci se šlehačkou je ta správná volba na oslavy, párty nebo jen tak ke kávě.

Přidal:, 9.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Jahody, Podle ovoce
Recept Růžový sen - jahodový krémeš

Suroviny

Těsto:
500 glistové těsto
Krém:
1000 mlvoda
3 bal.jahodový pudink
300 gkr. cukr
1 lžičkavanilkový extrakt
7 ksbílku
300 gjahody
Šlehačka:
400 mlsmetana ke šlehání
40 gmoučkový cukr
2 bal.ztužovač
Dále budeme potřebovat:
250 gkr. cukr
130 mlvoda
1 lžičkaocet (20 procent)

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech na pečení o velikosti 36 x 24 cm.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Listové těsto si připravíme podle receptu tu (nebo si ho můžeme zakoupit v obchodě). Rozdělíme ho na polovinu. Oba těsta upečeme na plechu pěkně do zlata při teplotě 180 stupňů. Upečené necháme vychladnout.
  3. Jeden plát těsta umístíme do vyššího plechu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Jahody umyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky.
  5. Bílky vyšleháme s cukrem (150 g) do pěny. Ve vodě (200 ml) rozmícháme pudinkové prášky a zbylou vodu s kr. cukrem (150 g) a vanilkou dáme ohřát na oheň. Když máme cukr rozpuštěný, přidáme rozmíchané pudinkové prášky a uvaříme hustý krém. Hustou hmotu odstavíme a ihned vmícháme vyšlehané bílky. Spojíme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Na plát těsta poklademe nakrájené jahody a zalijeme je připravenou pudinkovou nádivkou. Necháme ztuhnout a úplně vychladnout.
  7. Smetanu ke šlehání utřeme s cukrem a ztužovačem do tuhé hmoty. Navrstvíme na vychlazenou pudinkovou náplň a na vrch položíme druhý plát těsta.
  8. Připravíme si polevu podle instrukcí tu.

Zdroj: Citromhab