Rybízová bublanina s tvarohem

Fantastická bublanina. Šťavnatá, chutná a zároveň i osvěžující díky rybízu. Sezóna rybízu vrcholí tak si připravte luxusní koláček, který potěší každého. Autor: Blažena

Přidal:, 3.7.2019
Kategorie: Bublaniny, Buchty, Dezerty, Podle ovoce, Rybíz
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Rybízová bublanina s tvarohem

Suroviny

Těsto:
5 ksvejce
250 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
200 mlrostlinný olej
150 mlmléko
350 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
Tvarohová náplň:
500 gjemný tvaroh
4 PLmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 PLZlatý klas
Dále:
rybíz

Postup přípravy

  1. Těsto: v nádobě vyšleháme se špetkou soli bílky, po lžících zašleháme cukr, po jednom žloutky, střídavě olej, vlažné mléko, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Plech s vyššími okraji, rozměr 30x40 cm vymažeme a vysypeme moukou. Rozetřeme těsto a lžičkou klademe hromádky tvarohové náplně. Po povrchu rozložíme očištěné rybíz. Upečeme při teplotě 180 ° C 25-30 minut do zlatova.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Tvarohová náplň: tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a zlatým klasem. Tvaroh lze použít i hrudkovitý, jaký máte k dispozici.
  3. Rybíz očistíme, omyjeme a přecedíme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Po vychladnutí bublaninu posypeme vanilkovým a moučkovým cukrem. Pokrájíme a podáváme. Dobrou chuť!