NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Rybízová bublanina s tvarohem
Rybízová bublanina s tvarohem
Recept Rybízová bublanina s tvarohem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Blažena

Fantastická bublanina. Šťavnatá, chutná a zároveň i osvěžující díky rybízu. Sezóna rybízu vrcholí tak si připravte luxusní koláček, který potěší každého. Autor: Blažena

NejLucka NejLucka    ·   3.7.2019

Rybízová bublanina s tvarohem

Fantastická bublanina. Šťavnatá, chutná a zároveň i osvěžující díky rybízu. Sezóna rybízu vrcholí tak si připravte luxusní koláček, který potěší každého. Autor: Blažena

25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

5 ks
vejce
250 g
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
200 ml
rostlinný olej
150 ml
mléko
350 g
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva

Tvarohová náplň:

500 g
jemný tvaroh
4 PL
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1 PL
Zlatý klas

Dále:

rybíz
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Těsto: v nádobě vyšleháme se špetkou soli bílky, po lžících zašleháme cukr, po jednom žloutky, střídavě olej, vlažné mléko, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Plech s vyššími okraji, rozměr 30x40 cm vymažeme a vysypeme moukou. Rozetřeme těsto a lžičkou klademe hromádky tvarohové náplně. Po povrchu rozložíme očištěné rybíz. Upečeme při teplotě 180 ° C 25-30 minut do zlatova.
  2. Tvarohová náplň: tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a zlatým klasem. Tvaroh lze použít i hrudkovitý, jaký máte k dispozici.
  3. Rybíz očistíme, omyjeme a přecedíme.
  4. Po vychladnutí bublaninu posypeme vanilkovým a moučkovým cukrem. Pokrájíme a podáváme. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář