Rybízová bublanina s tvarohem

Přidal: NejLucka, 3.7.2019
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Buchty, Sladká jídla, Rybíz, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Fantastická bublanina. Šťavnatá, chutná a zároveň i osvěžující díky rybízu. Sezóna rybízu vrcholí tak si připravte luxusní koláček, který potěší každého. Autor: Blažena
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 3.7.2019
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Buchty, Sladká jídla, Rybíz, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
5 ksvejce
250 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
200 mlrostlinný olej
150 mlmléko
350 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
Tvarohová náplň:
500 gjemný tvaroh
4 PLmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 PLZlatý klas
Dále:
rybíz
- Těsto: v nádobě vyšleháme se špetkou soli bílky, po lžících zašleháme cukr, po jednom žloutky, střídavě olej, vlažné mléko, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Plech s vyššími okraji, rozměr 30x40 cm vymažeme a vysypeme moukou. Rozetřeme těsto a lžičkou klademe hromádky tvarohové náplně. Po povrchu rozložíme očištěné rybíz. Upečeme při teplotě 180 ° C 25-30 minut do zlatova.
- Tvarohová náplň: tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a zlatým klasem. Tvaroh lze použít i hrudkovitý, jaký máte k dispozici.
- Rybíz očistíme, omyjeme a přecedíme.
- Po vychladnutí bublaninu posypeme vanilkovým a moučkovým cukrem. Pokrájíme a podáváme. Dobrou chuť!
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Ríbezľová bublanina s tvarohom.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Johannisbeer-Würfel mit Quark an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Ribizlis-túrós kevert süti.
KOMENTÁŘE K RECEPTU