Rybízová smetanová bublanina

Hrníčková bublanina s domácím ovocem. Dělávám ji asi na milion způsobů, s různým druhem ovoce - záleží na tom, co právě dozrává v zahradě. Tentokrát to byla rybízová smetanová bublanina. Hrnek - 250 ml. Autor: Dorisa

Přidal:, 16.7.2019
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Rybíz, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Rybízová smetanová bublanina

Suroviny

3 hrnky (250ml)polohrubá mouka
1,5 hrnkycukr krystalový
3 ksvejce
2 ČLsoda bicarbona
2 ksvanilkový cukr
1 ksmáslo (hera, Palmarín)
400 gčervený, bílý a černý rybíz
3 kelímkyzakysaná smetana

Postup přípravy

  1. Mouku, cukr, vanilkový cukr dáme do misky spolu s tukem na pečení. Smícháme, aby se vytvořila drobenka. Odebereme z ní na posyp koláčku.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Do misky dále přidáme vejce, sodu a zakysané smetany.
  3. Vymícháme těsto, které přeneseme na plech, který jsme vystlali pečícím papírem.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Omytý rybíz dáme na vrch. Posypeme drobenkou a dáme péct do trouby na cca 45 min při teplotě 175-180 st.
  5. Upečený koláč necháme mírně vychladnout a pokrájíme na úhledné kousky. Můžeme ještě posypat moučkovým cukrem. Koláč je šťavnatý a svěží.Tip: Jahodový džem bez chemie