NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Rybízová smetanová bublanina
Rybízová smetanová bublanina
Recept Rybízová smetanová bublanina
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Dorisa

Hrníčková bublanina s domácím ovocem. Dělávám ji asi na milion způsobů, s různým druhem ovoce - záleží na tom, co právě dozrává v zahradě. Tentokrát to byla rybízová smetanová bublanina. Hrnek - 250 ml. Autor: Dorisa

Dorisa Dorisa    ·   16.7.2019

Rybízová smetanová bublanina

Hrníčková bublanina s domácím ovocem. Dělávám ji asi na milion způsobů, s různým druhem ovoce - záleží na tom, co právě dozrává v zahradě. Tentokrát to byla rybízová smetanová bublanina. Hrnek - 250 ml. Autor: Dorisa

30 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny
3 hrnky (250ml)
polohrubá mouka
1,5 hrnky
cukr krystalový
3 ks
vejce
2 ČL
soda bicarbona
2 ks
vanilkový cukr
1 ks
máslo (hera, Palmarín)
400 g
červený, bílý a černý rybíz
3 kelímky
zakysaná smetana
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
  1. Mouku, cukr, vanilkový cukr dáme do misky spolu s tukem na pečení. Smícháme, aby se vytvořila drobenka. Odebereme z ní na posyp koláčku.
  2. Do misky dále přidáme vejce, sodu a zakysané smetany.
  3. Vymícháme těsto, které přeneseme na plech, který jsme vystlali pečícím papírem.
  4. Omytý rybíz dáme na vrch. Posypeme drobenkou a dáme péct do trouby na cca 45 min při teplotě 175-180 st.
  5. Upečený koláč necháme mírně vychladnout a pokrájíme na úhledné kousky. Můžeme ještě posypat moučkovým cukrem. Koláč je šťavnatý a svěží.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář