NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Rybízový dort od Romči
Rybízový dort od Romči
Recept Rybízový dort od Romči
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Romča Važa Romča Važa    ·   22.11.2018

Rybízový dort od Romči

K narozeninám, k meninám, k nedělnímu pohoštění pro rodinu nebo kamarády, kdykoliv a kdekoliv. Koláčků nikdy není dost a nepotřebujete ani speciální příležitost na to, abyste pohostili svých nejbližších. Pekla jsem tento fantastický ovocný dort. Vyzkoušejte a pochutnáte si :) Autor: Romča

80 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Korpus:

4 ks
vejce
160 g
cukr
4 PL
olej
160 g
hladká mouka

Náplň:

750 g
tvaroh v kostce
250 g
šlehačka 33%
cca 100 g
rybízové zavařeniny
podle chuti
cukr
7 plátků
želatina

Poleva:

100 g
rybízové zavařeniny
2 PL
vody nebo rumu
2 plátky
želatiny

Na dohotovení:

1 PL
zavařeniny
1 KL
voda nebo rum
3 PL
strouhaná čokoláda

Na hoblinky:

50 g
dvoubarevná čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky ušleháme do tuha s cukrem, pak přidáme za stálého šlehání postupně olej, žloutky a mouku. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 28 cm.Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35 minut. Pro jistotu zkusíme špejlí.
  2. Tvaroh, šlehačku a zavařeninu ušleháme, podle chuti přisladíme. Plátkovou želatinu připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do náplně.
  3. Vychladlý korpus vyndáme z formy a rozkrojíme. Jeden díl korpusu vrátíme do formy a po obvodu dáme pruh pečícího papíru. Nalijeme náplň a přiklopíme druhým dílem korpusu.
  4. Zavařeninu rozředíme tekutinou a dobře promícháme, přidáme želatinu a polijeme dort. Dort uložíme do lednice nejlépe přes noc.
  5. Ztuhlý dort vyjmeme z formy.  Zavařeninu s troškou vody nebo rumu dobře promícháme a štětečkem potřeme boky dortu a pomocí špachtličky naneseme nastrouhanou čokoládu.
  6. Škrabkou nastrouháme z dvoubarevné čokolády hoblinky na povrch dortu.
    Dobrá rada. Pokud máte v zavařenině drobné kousky a chcete, aby byla hladká, vyklopte ji do kastrůlku, trochu zahřejte s troškou vody, promíchejte a přelijte přes jemné sítko.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář