NejRecept.cz Dezerty Koláče Rybízový koláč bez mouky, nadýchaný a jemný jako pavučina připravený za pár minut
Rybízový koláč bez mouky, nadýchaný a jemný jako pavučina připravený za pár minut
Recept Rybízový koláč bez mouky, nadýchaný a jemný jako pavučina připravený za pár minut
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Jednoduchý, rychlý a hlavně velmi chutný koláč, který je dokonce bez mouky. Připravený z vanilkového pudinkového prášku je vláčný a jemný. Doslova se rozplývá na jazyku a při krájení máte pocit, že se vám pod nožem skrývá pavučina. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   23.6.2024

Rybízový koláč bez mouky, nadýchaný a jemný jako pavučina připravený za pár minut

Jednoduchý, rychlý a hlavně velmi chutný koláč, který je dokonce bez mouky. Připravený z vanilkového pudinkového prášku je vláčný a jemný. Doslova se rozplývá na jazyku a při krájení máte pocit, že se vám pod nožem skrývá pavučina. Autor: Karambola

20 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny
7 ks
vejce
8 lžic
krystalový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
5 lžic
voda
5 lžic
olej
1/2 bal.
prášek do pečiva
4 bal.
vanilkový pudink
podle chuti
rybíz
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Bílky vyšleháme s 5 lžícemi cukru do tuhé pěny, přendáme do druhé misky a následně vyšleháme ze žloutků a zbylého cukru a vanilkového cukru tuhou pěnu, do které přidáme teplou vodu a olej.
  2. Na nejnižších otáčkách přidáme pudinkové prášky smíchané s práškem do pečiva. Na závěr už jen ručně na třikrát přimícháme vyšlehaný sníh.
  3. Na papírem vyložený plech rozetřeme těsto, rovnoměrně rozložíme ovoce a dáme péct.
  4. Pečeme na 180 stupňů asi 35 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář