NejRecept.cz Dezerty Koláče Rybízový koláč se sněhovou čepicí
Rybízový koláč se sněhovou čepicí
Recept Rybízový koláč se sněhovou čepicí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Rybízový koláč se sněhovou čepicí. Lepší je až na druhý den, kdy nám těsto krásně zvláční. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   14.6.2016

Rybízový koláč se sněhovou čepicí

Rybízový koláč se sněhovou čepicí. Lepší je až na druhý den, kdy nám těsto krásně zvláční. Autor: Naďa I. (Rebeka)

45 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Na korpus:

150 g
másla (lze nahradit Herou nebo Herou máslovou)
100 g
krupicového cukru
2 ks
žloutky
300 g
hladké mouky
1 bal.
kypřící prášek do pečiva
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Dále budeme potřebovat:

300 g rybízu (máme - li mražený, necháme ho trochu cca 15 minut, povolit, nerozmrazujeme zcela)
2 hrsti piškotové drti (dětské piškoty podrtíme v mikrotenovém sáčku válečkem nebo paličkou)
1 bal.
vanilkový cukr

Na bílkovou čepici:

4 ks
bílky
130 g
krupicového cukru
špetku
soli
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Změklé máslo (Heru) vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky (musí mít pokojovou teplotu) a opět šleháme. Pak přidáme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Pokud máme čas, těsto necháme v mikrotenu odpočívat v lednici. Pokud nemáme, pracujeme hned...
  2. Těsto "uťapkáme" do formy (26 cm průměr), zvedneme okraje. Vidličkou propícháme a dáme předpéct do trouby vyhřáté na 170 st. 15 minut. 
  3. Rybíz promícháme s cukrem a piškotovou drtí a nasypeme na předpečené těsto.
  4. Bílky vyšleháme se špetkou soli a po částech přidáváme cukr. Šleháme do husté, lesklé konzistence. Vyšlehaný sníh rozetřeme stěrkou na rybíz. Teplotu v troubě snížíme na 120 st. a pečeme, resp. sušíme, dalších cca 20 minut. Moučník pak necháme na mřížce vychladnout. Lepší je až na druhý den, kdy nám těsto krásně zvláční.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář