Rybízový sirup, jaký v obchodě nedostanete

Tak a letošní domácí sirup je už pěkně odložený v komoře a nedá mi nepodělit se s Vámi o recept. Je opravdu velmi jednoduchý. Někdy jsem používala i pomocné přípravky pro sterilizování, tentokrát jsem to zkusila bez. Chutná fantasticky a ve srovnání s těmi kupovanými je to doslova nebíčko v tlamičce. Autor: Ivana

Přidal:, 29.7.2019
Kategorie: Sirupy, šťávy a likéry, Nápoje, Rybíz, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Rybízový sirup, jaký v obchodě nedostanete

Suroviny

domácí rybíz
kr. cukr
převařená voda

Postup přípravy

  1. Nejdříve si odstopkované ovoce omyjeme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Dáme do hrnce a na mírném ohni necháme rozvařit. Občas promícháme (ale, pokud používáte kvalitní hrnec ovoce se Vám nepřipálí).
  3. Když už máme ovoce rozvařené, přes kovové síto propasírujeme a čistou šťávu ochutíme cukrem podle chuti a necháme sevřít. Přidáme na 4 litry šťávy asi 1,5 l převařené vody a po půl hodině vypneme. Plníme čisté láhve a ještě sterilujeme 15 minut od bodu varu.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce