NejRecept.cz Nápoje Sirupy, šťávy a likéry Rybízový sirup, jaký v obchodě nedostanete
Rybízový sirup, jaký v obchodě nedostanete
Recept Rybízový sirup, jaký v obchodě nedostanete
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Tak a letošní domácí sirup je už pěkně odložený v komoře a nedá mi nepodělit se s Vámi o recept. Je opravdu velmi jednoduchý. Někdy jsem používala i pomocné přípravky pro sterilizování, tentokrát jsem to zkusila bez. Chutná fantasticky a ve srovnání s těmi kupovanými je to doslova nebíčko v tlamičce. Autor: Ivana

Womanbrunette    ·   29.7.2019

Rybízový sirup, jaký v obchodě nedostanete

Tak a letošní domácí sirup je už pěkně odložený v komoře a nedá mi nepodělit se s Vámi o recept. Je opravdu velmi jednoduchý. Někdy jsem používala i pomocné přípravky pro sterilizování, tentokrát jsem to zkusila bez. Chutná fantasticky a ve srovnání s těmi kupovanými je to doslova nebíčko v tlamičce. Autor: Ivana

40 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
domácí rybíz
kr. cukr
převařená voda
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
  1. Nejdříve si odstopkované ovoce omyjeme.
  2. Dáme do hrnce a na mírném ohni necháme rozvařit. Občas promícháme (ale, pokud používáte kvalitní hrnec ovoce se Vám nepřipálí).
  3. Když už máme ovoce rozvařené, přes kovové síto propasírujeme a čistou šťávu ochutíme cukrem podle chuti a necháme sevřít. Přidáme na 4 litry šťávy asi 1,5 l převařené vody a po půl hodině vypneme. Plníme čisté láhve a ještě sterilujeme 15 minut od bodu varu.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář