Rybízový sirup, jaký v obchodě nedostanete

Recept Rybízový sirup, jaký v obchodě nedostanete
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tak a letošní domácí sirup je už pěkně odložený v komoře a nedá mi nepodělit se s Vámi o recept. Je opravdu velmi jednoduchý. Někdy jsem používala i pomocné přípravky pro sterilizování, tentokrát jsem to zkusila bez. Chutná fantasticky a ve srovnání s těmi kupovanými je to doslova nebíčko v tlamičce. Autor: Ivana

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

domácí rybíz
kr. cukr
převařená voda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si odstopkované ovoce omyjeme.
  2. Dáme do hrnce a na mírném ohni necháme rozvařit. Občas promícháme (ale, pokud používáte kvalitní hrnec ovoce se Vám nepřipálí).
  3. Když už máme ovoce rozvařené, přes kovové síto propasírujeme a čistou šťávu ochutíme cukrem podle chuti a necháme sevřít. Přidáme na 4 litry šťávy asi 1,5 l převařené vody a po půl hodině vypneme. Plníme čisté láhve a ještě sterilujeme 15 minut od bodu varu.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit