Rychlá a jednoduchá karamelová poleva

Recept Rychlá a jednoduchá karamelová poleva

Přidal: Janaha, 3.10.2015

Kategorie: Dorty, Krémy a polevy, Dezerty, Tipy a triky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduchá a rychlá karamelová poleva ... jen tak na mlsání, nebo i jako topping na zákusky, zmrzlinu a různé poháry ...

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Janaha, 3.10.2015

Kategorie: Dorty, Krémy a polevy, Dezerty, Tipy a triky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

300 gcukr krupice
200 gsmetana na šlehání
125 gmásla

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do vyššího hrnce dám cukr a nechám ho pomaličku za občasného míchání zkaramelizovat (dejte pozor, abyste ho neměli příliš tmavý).
  2. Do zkaramelizovaného cukru přidám máslo a stále míchám na mírném ohni, dokud se máslo nerozpustí.
  3. Přilijeme smetanu, začne to pořádně bublat, pozor na opaření (proto jsem v úvodu napsala, že třeba použít vyšší hrnec). Pravděpodobně se vám udělají bulky, ale to nevadí, třeba to dál trpělivě míchat na velmi mírném ohni, dokud se bulky nerozpustí. Vznikne řídká omáčka, kterou pak naliju do sklenic od džemu a nechám vychladnout.
  4. Pokud vám tam přece jen zůstaly bulky, karamel ještě za horka přeceďte přes sítko. Po vychlazení skladovat v ledničce. Karamel v lednici trochu ztuhne a není už takový řídký.

Zdroj: Recepty z mojej kuchyne

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit