Rychlá buchta s povidly

Rychlá a vláčná buchta s dokonalou polevou, dělala jsem v neděli, do pondělí nezbyl ani kousíček. Autor: Lacusin

Přidal:, 3.4.2016
Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky
Recept Rychlá buchta s povidly

Suroviny

Těsto:
150 gpovidel
300 gpolohrubé mouky
200 gcukru
2 ksvejce
9 PLoleje
2 PLkakaa
2 lžičkyjedlé sody
1 ksvanilkový cukr
špetkamleté skořice
350 mlmléka
Poleva:
100 gnugátové čokolády
200 gzakysané smetany

Postup přípravy

  1. V míse důkladně prošleháme všechny suroviny na těsto. Vznikne tekutější těsto.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Vlijeme na vymazaný nebo papírem na pečení vyložený plech. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Zkusíme špejlí.
  3. Mezitím si připravíme polevu. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a smícháme se smetanou.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Vychladlou buchtu polijeme polevou a případně ozdobíme dle fantazie.

VIDEO: