NejRecept.cz Pomazánky Paštiky Rychlá domácí játrovka a chléb bez hnětení
Rychlá domácí játrovka a chléb bez hnětení
Recept Rychlá domácí játrovka a chléb bez hnětení
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Tak přiznám se, že dnes se mi extrémně nechtělo jít do obchodu a tak jsem si vymyslela domácí chlebíček a domácí rychlou paštiku. No na konci jsem si řekla, že asi jsem raději mohla vytáhnout svou osobu do obchodu, měla bych to mnohem rychleji, než když jsem začala sypat suroviny na chleba do misky. Ale tak přece domácí chlebíček je domácí a ta paštika ...... hmmmmm .. škoda, že už nezůstalo nic :) Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   18.5.2018

Rychlá domácí játrovka a chléb bez hnětení

Tak přiznám se, že dnes se mi extrémně nechtělo jít do obchodu a tak jsem si vymyslela domácí chlebíček a domácí rychlou paštiku. No na konci jsem si řekla, že asi jsem raději mohla vytáhnout svou osobu do obchodu, měla bych to mnohem rychleji, než když jsem začala sypat suroviny na chleba do misky. Ale tak přece domácí chlebíček je domácí a ta paštika ...... hmmmmm .. škoda, že už nezůstalo nic :) Autor: Danka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
Paštika:
cca 700 g
chlazených kuřecích jater
300 ml
mléka
150 g
změklého másla
1 ks
větší cibule (nadrobno)
1 lžička
sušeného tymiánu
4 stroužky
česneku (prolisovat)
sůl, mletý černý pepř
rozpuštěné máslo na přelití hotové paštiky
Chléb bez hnětení:
2 hrnky
(myšleno objem 250ml) pšeničné chlebové mouky
1 hrnek
hladké pšeničné mouky
1/2 hrnku
žitné chlebové mouky
3 lžičky
soli
3 lžičky
drceného kmínu
1 lžička
drceného anýzu
1 lžička
krystalu
1 a 1/2 hrnku
vlažné vody
1 lžíce
oleje
1 lžíce
octa
1/2 kostky
čerstvého droždí
Postup receptu
Vytisknout
  1. Játra očistíme a přelijeme mlékem. Necháme asi 30 minut namočené, pak propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Na pánvi necháme na trošce másla zesklovatět cibuli, přidáme česnek, tymián a játra a vše restujeme, dokud se v játrech nesrazí veškerá krev. Poté necháme zcela vychladnout.
  3. Vychladlá játra vsypeme do robota, přidáme máslo, sůl a pepř a mixujeme dohladka. Mně se zdála směs ještě příliš hustá, tak jsem přidala asi 2 lžíce domácího vepřového sádla.
  4. Naplníme do skleniček, zalijeme rozpuštěným máslem a uložíme do ledničky.
  5. Chléb:
    Těsto pouze vymísíme se vzešlým kváskem, aby v něm nezbyla suchá moučná místa, nehněteme!!! Kynul 3 hodiny v míse, zakryté igelitem.
  6. Pak těsto vyškrábneme stěrkou na pomoučenou pracovní plochu, popřekládáme a zformujeme bochník, který zakryjeme obrácenou mísou.
  7. Mezitím si nahřejeme troubu i s pečící nádobou a víkem na 230 stupňů a pak šup s těstem do toho vyhřátého pekáče (používám Simax o objemu 2,4l) na 30 minut na 230 stupňů a pak odkryjeme a pečeme ještě cca 15 minut na 220.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář