NejRecept.cz Polévky Guláš Rychlá gulášová polévka z mletého masa
Rychlá gulášová polévka z mletého masa
Recept Rychlá gulášová polévka z mletého masa
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Ivana Reisingerová

Gulášovou polévku doma vaříme docela často. Tentokrát jsem ji ale připravila z mletého masa, které jí dodalo příjemnou a velmi zajímavou chuť. Celý proces přípravy je rychlý, takže v kuchyni nestrávíte dlouhé hodiny. Autor: Ivana Reisingerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   29.6.2025

Rychlá gulášová polévka z mletého masa

Gulášovou polévku doma vaříme docela často. Tentokrát jsem ji ale připravila z mletého masa, které jí dodalo příjemnou a velmi zajímavou chuť. Celý proces přípravy je rychlý, takže v kuchyni nestrávíte dlouhé hodiny. Autor: Ivana Reisingerová

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
podle potřeby
tuk
2 ks
cibule
300 g
mleté hovězí maso
1 lžička
drcený kmín
1 lžíce
mletá paprika
1 lžíce
hladká mouka
1 a 1/2 litru
vývar
500 g
brambory
podle chuti
sůl
1/2 lžičky
mletý černý pepř
6 stroužků
česnek
1 lžíce
majoránka
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Gulášová polévka výborně zasytí, takže je skvělá i jako hlavní chod. Někdy k ní servíruji domácí chléb, který dělám podle tohoto receptu. Tím, že jsou v polévce i brambory, ho ale vůbec nemusíte připravovat.

  1. Na tuku osmahneme dvě cibule. Když zhnědnou, přidáme mleté hovězí maso. To se přitom snažíme vařečkou rozdělit na co nejmenší kousky.
  2. Maso smažíme pár minut a poté přidáme drcený kmín. Necháme krátce rozvonět a přidáme mletou papriku, hladkou mouku, vývar, na kostičky nakrájené brambory, sůl, mletý černý pepř a vše přivedeme k varu.
  3. Polévku vaříme, dokud brambory nezměknou – minimálně však 20 minut, aby se dobře provařila mouka.
  4. Nakonec přidáme prolisované stroužky česneku a majoránku. Polévku už nevaříme, jen ji necháme pár minut dojít.

Máte chuť na trochu jiný typ guláše? Vyzkoušejte recept na tento ostrý mexický, který chutná nejlépe s vařenými bramborami, ale podávat ho můžete také s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář