NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Rychlá jablečná buchta bez vážení. Na celý recept vám stačí jen jeden hrnek.
Rychlá jablečná buchta bez vážení. Na celý recept vám stačí jen jeden hrnek.
Rychlá jablečná buchta bez vážení. Na celý recept vám stačí jen jeden hrnek.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Nemáte čas na složité dezerty? Připravte si rychlou jablečnou buchtu, která skvěle chutná a dokáže výborně zasytit. Můžete si ji vychutnat i k snídani nebo svačině.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   5.9.2024

Rychlá jablečná buchta bez vážení. Na celý recept vám stačí jen jeden hrnek.

Nemáte čas na složité dezerty? Připravte si rychlou jablečnou buchtu, která skvěle chutná a dokáže výborně zasytit. Můžete si ji vychutnat i k snídani nebo svačině.

15 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
3 hrnky
polohrubá mouka
1 a 1/2 hrnku
cukr moučka
1 bal
prášek do pečiva
1 bal
vanilkový cukr
1/2 hrnku
mléko
1/2 hrnku
olej
3 ks
vejce
podle potřeby
jablko
podle chuti
mletá skořice
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Jablečná sezóna je v plném proudu a byla by škoda, kdybyste si během ní neupekli alespoň jeden sladký a dobrý dezert. Vhodná je například tato nadýchaná buchta, kterou si můžete připravit do dortové formy nebo přímo do pekáče.

  1. V misce smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva a skořici.
  2. V další míse vyšleháme vejce s vanilkovým a moučkovým cukrem. Do směsi postupně zapracujeme olej a mléko.
  3. Jablka omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky.
  4. Suché ingredience přidáme k tekutým. Těsto dobře promícháme a nakonec do něj přidáme připravená jablka.
  5. Hotové těsto přelijeme do dortové formy nebo pekáče vyloženého pečicím papírem a pečeme při teplotě 170 °C přibližně 30 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář