Rychlá koprová omáčka

Rychle, chutně a hlavně sytě. To bylo heslo včerejšího oběda a tak jsem se pustila do přípravy koprové omáčky. K tomu uvařené vajíčko natvrdo, vynikající domácí knedlík, který jsem dělala sice dávno, ale zvyknu dávat do mrazničky a v případě jako byl tento ho jen vyberu, ohřeju a naložím na talíř. Autor: Rebeka

Přidal:, 30.7.2018
Kategorie: Oběd, Omáčky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Rychlá koprová omáčka

Suroviny

1 bal.kopr v nálevu máslo
půl kostkyMasoxu
mouka
cukr
sůl
ocet (pokud je potřeba)
bobkový list
3 kuličky nového koření
sušená sladká paprika

Postup přípravy

  1. Rozpustíme máslo a zalijeme vodou (podle toho kolik chceme omáčky).Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Přidáme půl menší sklenice kopru (můžete dát i méně, jak má kdo rád) a povaříme.
  3. Přidáme půl kostky masoxu, zahustíme, zalijeme sladkou smetanou a přidáme špetku sladké papriky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Nakonec osolíme a osladíme a pokud je potřeba přidáme trošku octu.

Můj blog: Vaření s Tomem