NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Rychlá roláda bez mouky
Rychlá roláda bez mouky
Recept Rychlá roláda bez mouky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Jahody můžete zaměnit za jiné ovoce - mandarinky, banán, místo cukru použít med nebo javorový sirup a místo kakaa použít kvalitní hořkou čokoládu a sladká dobrota to bude tak či tak :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   26.4.2016

Rychlá roláda bez mouky

Jahody můžete zaměnit za jiné ovoce - mandarinky, banán, místo cukru použít med nebo javorový sirup a místo kakaa použít kvalitní hořkou čokoládu a sladká dobrota to bude tak či tak :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
6 ks
vajec
70 g
moučkového cukru
50 g
kakaa
200 ml
šlehačky Holé
6 ks
čerstvých jahod
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny. Do ní pak po částek přidáváme prosáté kakao. Bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh, který opatrně stěrkou vmícháme do žloutkovo-čokoládové hmoty.
  2. Nízký (klasický) plech vysteleme papírem na pečení a těsto hezky stěrkou urovnáme. Pečeme v troubě na 200 st. 7 až 10 minut (záleží na troubě). Nejsme - li si jistí, do těsta opatrně zasuneme špejli, a je - li suchá, máme hotovo.
  3. Upečený plát přikryjeme čistým pečícím papírem a i s tímto obrátíme do dalšího plechu nebo na tácek. Vrchní papír (původně dolní při pečení) opatrně sundáme a s tím novým papírem roládu smotáme a necháme vychladnout.
  4. Šlehačku ušleháme do tuha, nesladíme, je sladká dost. Omyté a okapané jahody nakrájíme nadrobno. Roládu opatrně rozvineme, potřeme ušlehanou šlehačkou, posypeme jahodami a zamotáme. Necháme ztuhnout v lednici.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář