Rychlá roláda s meruňkovou marmeládou

A tohle taky jen tak narychlo, aby bylo na stole od každého trošku a každý si mohl podle libosti "čapnout", na co mu zrovna "padne zrak a slina"... Výběr marmelády je zcela na vás, ale domácí je jednoznačně nej... nej... nej. Autor: Danka

Přidal:, 12.6.2019
Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky, Meruňky, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Rychlá roláda s meruňkovou marmeládou

Suroviny

5 ksvajec
80 gmoučkového cukru + 1 lžíce do sněhu
130 gpolohrubé mouky
špetkasoli
mimo to marmeláda dle chuti a možností

Postup přípravy

  1. Žloutky důkladně vyšlehat s cukrem do husté bílé pěny a po částech střídavě přidávat mouku a pevný sníh, ušlehaný se špetkou soli a 1 lžící moučkového cukru (sníh má pak lepší konzistenci).Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Natřít na velký plech s pečícím papírem (42x32cm) a péct asi 10-12 minut na 180 stupňů.
  3. Ještě teplé i s papírem zamotat, rozmotat, natřít marmeládou a opět smotat, tentokrát za současného odstraňování papíru a nechat vychladnout.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Pozn.: Pokud dodržíte čas pečení, korpus se krásně roluje a nepraská.