NejRecept.cz Pomazánky Rybičková pomazánka Rychlá rybičková pomazánka na čerstvém podmáslovém chlebu.
Rychlá rybičková pomazánka na čerstvém podmáslovém chlebu.
Recept Rychlá rybičková pomazánka na čerstvém podmáslovém chlebu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Ivana Reisingerová

Domácí pomazánky, jako například tato rybičková, chutnají nejlépe na čerstvém chlebu, který si upečete sami doma. Já jsem tentokrát zaexperimentovala s podmáslím a upekla jsem podmáslový chléb z kvásku, který byl měkký několik dní. Autor: Ivana Reisingerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   22.10.2024

Rychlá rybičková pomazánka na čerstvém podmáslovém chlebu.

Domácí pomazánky, jako například tato rybičková, chutnají nejlépe na čerstvém chlebu, který si upečete sami doma. Já jsem tentokrát zaexperimentovala s podmáslím a upekla jsem podmáslový chléb z kvásku, který byl měkký několik dní. Autor: Ivana Reisingerová

35 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny

Pomazánka

3 plechovky
sardinky v rajčatové omáčce
2 ks
pomazánkové máslo
1 ks
cibule
4 ks
natvrdo uvařené vejce
podle chuti
citrónová šťáva
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř

Chléb

300 g
hladká mouka
200 g
žitná mouka
20 g
sůl
20 g
droždí
5 g
kmín
1/2 lžičky
cukr
1 lžička
ocet
420 ml
podmáslí

Na potření

podle potřeby
voda
podle potřeby
sůl
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření

Domácí pomazánky jsou nejen chutné, ale také velmi jednoduché na přípravu. Pokud patříte mezi jejich milovníky, vyzkoušejte tuto ze sardinek a pomazánkového másla. A aby snídaně či svačina chutnaly ještě lépe, upečte si také svůj vlastní křupavý chléb.

  1. Sardinky rozmačkáme a smícháme s pomazánkovým máslem.
  2. Postupně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájená vejce, citrónovou šťávu, sůl a koření. Hotovou pomazánku necháme alespoň dvě hodiny odležet v lednici.
  3. Ve míse smícháme hladkou a žitnou mouku, sůl, kmín a cukr. Poté přidáme droždí, ocet a podmáslí a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout.
  4. Z těsta vytvarujeme bochník, který necháme kynout další hodinu. Následně ho umístíme na plech vyložený pečicím papírem a prvních 5 minut pečeme při teplotě 250 °C. Poté teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 35 až 45 minut.
  5. Chléb během pečení několikrát potřeme osolenou vodou.

Po upečení necháme chléb vychladnout. Poté nakrájíme na menší krajíce a podáváme s rybičkovou nebo jakoukoli pomazánkou podle chuti.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář