NejRecept.cz Část dne Oběd Rychlá smažená parenica plněná plátky slaniny
Rychlá smažená parenica plněná plátky slaniny
Recept Rychlá smažená parenica plněná plátky slaniny
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Nedávno jsme měli chuť na něco dobrého a rychlého, proto jsem připravila smaženou parenicu, která měla velký úspěch. Aby byla ještě lepší, pokladla jsem na ni plátky slaniny, které ji krásně provoněly. Pokud patříte k lidem, kteří také rádi experimentují s jídlem, určitě tento recept vyzkoušejte.

siky.silvia siky.silvia    ·   5.6.2025

Rychlá smažená parenica plněná plátky slaniny

Nedávno jsme měli chuť na něco dobrého a rychlého, proto jsem připravila smaženou parenicu, která měla velký úspěch. Aby byla ještě lepší, pokladla jsem na ni plátky slaniny, které ji krásně provoněly. Pokud patříte k lidem, kteří také rádi experimentují s jídlem, určitě tento recept vyzkoušejte.

20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
podle potřeby
parenica
podle potřeby
slanina
podle potřeby
mouka
podle potřeby
vejce
podle potřeby
strouhanka
podle potřeby
olej
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Smaženou parenicu jsem dělala poprvé a mohu říct, že nezklamala. Její příprava je rychlá a perfektně zasytí. Podávat k ní můžete cokoliv. Nejlépe se hodí mladé nové brambory s petrželkou.

  1. Parenicu opatrně rozmotáme.
  2. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a položíme ji na rozmotanou parenicu.
  3. Parenicu zavineme zpět a aby dobře držela, zajistíme ji párátkem.
  4. Parenicu obalíme v trojobalu – mouka, vejce, strouhanka.
  5. Takto připravený sýr smažíme na rozpáleném tuku dozlatova.

Hotovou parenicu ihned podáváme. Kromě brambor se k ní hodí i domácí dresink. Výborný je například tento česnekový, kterým nahradíte běžnou tatarskou omáčku i majonézu.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář