Špenátová roláda je u nás doma klasikou, kterou připravuji vždy, když potřebuji nějaké občerstvení na oslavu nebo posezení s blízkými. Skvěle chutná a na talíři vypadá velmi dobře. Její příprava je rychlá a jednoduchá. Stihnete ji udělat i těsně před příchodem návštěvy.
Špenátová roláda je u nás doma klasikou, kterou připravuji vždy, když potřebuji nějaké občerstvení na oslavu nebo posezení s blízkými. Skvěle chutná a na talíři vypadá velmi dobře. Její příprava je rychlá a jednoduchá. Stihnete ji udělat i těsně před příchodem návštěvy.
Pokud nemáte doma špenát, můžete ho v roládě nahradit mangoldem. Ten má velmi podobnou chuť, takže výsledek by neměl být příliš odlišný. Důležité je však oba důkladně blanšírovat, aby změkly a dobře se s nimi pracovalo.
Hotovou roládu nakrájejte ostrým nožem a můžete podávat. Pokud byste chtěli náplň něčím oživit, přidejte do ní i tvrdý sýr či dokonce zeleninu. Hledáte ještě nějaký recept na rychlou slanou roládu? Vyzkoušejte tento, do kterého jde i cuketa.
Video recept:
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě